Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Leijonat lahjoittivat Tullille huumekoiran

Suomen Lions-liitto ry

Leijonat lahjoittivat Tullille huumekoiran

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 14:05
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Helsingin ylipormestari Pajunen valjasti Jussin

Monet Lions-klubit panostavat huumeitten käytön ennaltaehkäisyyn. Huumeitten käytön estämiseksi leijonat ovat esimerkiksi hankkineet Tullille useita huumekoiria.

Tiistaina 28.5.2013 Helsingin kaupunginjohtaja, ylipormestari Jussi Pajunen valjasti LC Helsinki / Hakaniemen lahjoittaman, ja Tullin pääjohtaja Jarkko Saksan vastaanottaman Tullin huumekoira Jussin 28.5.2013. Jussin asemapaikkana tulee olemaan Imatra.

Tullin huumekoirat ovat tehokkaita toimijoita huumeitten vastaisessa työssä. Koirien vainu on ylivertainen. Tullilla on tällä hetkellä nelisenkymmentä huumekoiraa ja neljä savukekoiraa.

Vuosien saatossa Tulli on saanut kymmeniä huumekoiria lähinnä erilaisten kansalaisjärjestöjen lahjoituksina. Koiria on nimetty esimerkiksi lahjoittajiensa mukaan.

Tällä kertaa kunnia osoitettiin ylipormestari Jussi Pajuselle hänen ansioistaan ennaltaehkäisevässä huumeitten vastaisessa työssä. Hän on muun muassa toiminut usean vuoden ajan LC Helsinki / Hakaniemen järjestämän huumeitten vastaisen kirjoituskilpailun suojelijana.

Huumekoira Jussi on vuoden ja neljän kuukauden ikäinen projektikoira. Projektikoira on viranomaisten omistama koira, joka on pentuikäisenä määräajan kasvattajan tai kennelalan opiskelijan koulutettavana. Kasvatusajan jälkeen koira siirtyy Tullin koiranohjaajan koulutettavaksi.

Jussi valmistuu toukokuun lopussa huumekoiraksi ja tulee saamaan vuosittain jatkokoulutusta.

Tulli on kouluttanut huumekoiria vuodesta 1969. Yleensä tuleva huumekoira saapuu seitsenviikkoisena ohjaajansa perheeseen. Koirat aloittavat koulutuksensa vuoden ikäisenä.

Perus- ja harjoittelujakso kestää kolme kuukautta, jonka jälkeen koirat siirtyvät työelämään. Viikon pituisille kertauskursseille koirat osallistuvat kerran vuodessa. Huumekoira kuuluu ohjaajansa perheeseen perheenjäsenenä.


Lisätiedot:

Thorleif Johansson

thorleif.johansson@lions.fi

040-8653103

 

Kuvatekstit

Huumekoira Jussin valjastus

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen valjasti nimikaimansa huumekoira Jussin, avustajanaan koiran ohjaaja, tullitarkastaja Kaisa Savikuja.  Taustalla Tullin pääjohtaja Jarkko Saksa (vas.), leijonien piirikuvernööri Jukka Kärkkäinen ja lahjoittajaklubin LC Helsinki / Hakaniemen presidentti Juhani Alaranta. Kuva:  Antti Tuomikoski.

 

Huumekoira Jussi

Vastavaljastettu huumekoira Jussi yhdessä ohjaajansa, tullitarkastaja Kaisa Savikujan (vas.) ja Tullin tiedottaja Tiia Sulander-Seppäsen kanssa. Kuva:  Antti Tuomikoski.

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs