Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Laiton nettijakelu ei kannata

FiCom ry

Laiton nettijakelu ei kannata

Tiedote.
Julkaistu: 10.09.2015 klo 13:45
Julkaisija: FiCom ry

Tekijänoikeuksia internetissä valvovat tahot ovat viime aikoina aktivoituneet. Elokuvien ja tv-sarjojen laittoman jakelun kitkemiseksi hyvin useille tekijänoikeusrikkomuksesta epäillyille on lähetetty kirje, jossa vaaditaan maksamaan hyvitysmaksua laittomasta jakelusta.

Markkinaoikeus määrää tekijänoikeuksien haltijan pyynnöstä operaattorit selvittämään ja luovuttamaan yhteystiedot niistä IP-osoitteista, joista laitonta sisältöä epäillään jaettavan. Operaattoreille tulleiden selvitysvaatimusten määrä on lisääntynyt huomattavasti.

Operaattorit ovat lain mukaan velvoitettuja selvittämään kunkin markkinaoikeuden määräämän IP-osoitteen haltijan henkilötiedot ja luovuttamaan ne tekijänoikeuksien valvojalle. Perinteisesti valvova taho on ollut Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK), mutta viime aikoina myös asiaan erikoistuneet asianajotoimistot ovat asiakkaidensa valtuuttamina tehneet yhteystietojen selvityspyyntöjä markkinaoikeuden kautta.

Selvityspyynnöt työllistävät tarpeettomasti niin oikeuslaitosta kuin operaattoreitakin. On kaikkien etu, että laiton sisällön jakaminen internetissä loppuu. Verkossa on jo nyt suuri määrä laillisia sisältöpalveluja, jotka tarjoavat runsaasti katseltavaa eri kohderyhmille. Laillisesti kulutettava sisältö netissä myös lisääntyy jatkuvasti. Laillisen sisällön tilaaminen on kuluttajalle huomattavasti edullisempaa kuin laittomasta jakelusta mahdollisesti oikeusteitse perittävät kulut.

Lisätietoja:

Reijo Svento, toimitusjohtaja, FiCom ry
p. 050 60995
reijo.svento@ficom.fi

Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry on suomalaisen ICT-alan edunvalvoja ja yhteistyöjärjestö. FiComin jäsenkuntaan kuuluu alalla Suomessa toimivia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka rakentavat tietoyhteiskuntaa ja tuottavat sinne palveluita. www.ficom.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs