Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös - lastensuojelu, päätös kiireellisen sijoituksen jatkamisesta

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - lastensuojelu, päätös kiireellisen sijoituksen jatkamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 09:09
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Lastensuojelulain mukaan kiireellinen sijoitus voi kestää korkeintaan 30 päivää. Oikeuskysymyksenä oli, millä tavalla on tulkittava lastensuojelulaissa tarkoitettua 30 päivän aikaa kiireellisen sijoituksen keston ja kiireellisen sijoituksen jatkamisen suhteen.

Kiireellisen sijoituksen jatkamisesta päättänyt viranhaltija oli soveltanut sijoituksen keston laskemisessa säädettyjen määräaikain laskemisesta annettua lakia (määräaikalaki), jolloin 30 päivän määräaika olisi päättynyt 11.11.2013. Hallinto-oikeus otti huomioon tosiasialliset sijoituspäivät. Se ei jättänyt ensimmäistä sijoituspäivää lukematta mukaan 30 päivän aikaan eikä myöskään soveltanut määräaikalain niin sanottua pyhäpäiväpidennystä koskevaa säännöstä. Kiireellinen sijoitus oli näin laskettuna rauennut 10.11.2013, ja hallinto-oikeus kumosi viranhaltijan päätöksen sijoituksen jatkamisesta.

 

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1424950168496.html

 

Sosiaali- ja terveydenhuoltoasiat (ml. lastensuojelu huostaanotot jne.) ovat yleistyneet KHO:n asialistalla viime vuosina.

http://www.kho.fi/fi/index/julkaisut/tilastoja.html

Yhteystiedot:

Päivi Musakka, viestintäpäällikkö, 050 341 1347

 

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs