Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka liittyy mm. tuulivoimalan meluun ja ympäristöluvan tarpeeseen

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka liittyy mm. tuulivoimalan meluun ja ympäristöluvan tarpeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 09:37
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Kysymys oli neljän tuulivoimalan, joiden nimellisteho oli 2,5 MW, napakorkeus 99 metriä ja kokonaiskorkeus 150 metriä, ympäristöluvan tarpeesta.

Hallinto-oikeus oli hakijayhtiön valituksen hyväksyen kumonnut ympäristölautakunnan päätöksen luvan tarpeen puuttumisen vuoksi. Asiassa oli eräiden ympäristön maanomistajien valituksesta arvioitavana, oliko arvio luvan tarpeen puuttumisesta oikea ottaen huomioon toisaalta se, että ympäristölautakunta oli katsonut toiminnan edellyttävän ympäristölupaa voimaloiden tyypin muuttumisesta ja kokonaiskorkeuden madaltumisesta huolimatta ja toisaalta se, että sekä luvan myöntäminen ympäristölautakunnassa että hallinto-oikeuden ratkaisu siitä, ettei hakija ollut hakemansa luvan tarpeessa, olivat osaltaan perustuneet siihen, että lähimmän asuinrakennuksen omistaja ei vastustanut hanketta.

Lue KHO:n koko päätös:

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1454941752109.html

1. Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian. Vaasan hallinto-oikeuden päätös ja Raahen ympäristölautakunnan päätökset kumotaan voimalan numero 2 osalta. Asia palautetaan tältä osin Raahen ympäristölautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi ympäristönsuojelulain (527/2014) mukaisena asiana. Valitus hylätään voimaloiden numero 1, 3 ja 4 osalta. Hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta ei tältä osin muuteta.

2. Lausuminen päätöksen täytäntöönpanon kieltämisestä raukeaa.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs