Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee sosiaalihuollon asiakasmaksua

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee sosiaalihuollon asiakasmaksua

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 10:01
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Vanhainkoti, jossa A asui, oli remontin yhteydessä muutettu kolmeksi tehostettua palveluasumista tarjoavaksi kodiksi. Ennen muutosta A:lta oli peritty sosiaalihuollon asiakasmaksua pitkäaikaisesta laitoshoidosta. Muutoksen jälkeen A:lta oli ryhdytty perimään sosiaalihuollon avopalvelujen maksuja. Hallinto-oikeus ei ollut pitänyt A:n saamaa hoitoa avohoitona, vaan oli katsonut, että A:n tehostetun palveluasumisen yksikössä saamaa hoitoa oli pidettävä sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuna laitoshoitona ja maksu määrättävä tämän mukaisesti.

Korkein hallinto-oikeus purki sosiaali- ja terveyslautakunnan hakemuksesta hallinto-oikeuden päätöksen. Korkein hallinto-oikeus totesi, että A:n hoito ja huolenpito oli järjestetty tehostettuna palveluasumisena, jota on pidettävä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen kannalta avopalveluna. Asiassa saadusta selvityksestä ei ilmennyt, että A:n tarvitsemia ja hänelle tosiasiassa järjestettyjä palveluja ei voitaisi pitää sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuina asumispalveluina. Asumispalveluyksikön toiminnasta saadun selvityksen perusteella toimintaa voitiin pitää tehostettuna palveluasumisena ja siten avohoidon palveluna. A:lta perittäviä maksuja ei tullut määrätä pitkäaikaisen laitoshoidon maksuina. 

KHO 11.3.2016:29

 

Yhteystiedot:

Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö puh. 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs