Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee muukalaispassia

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee muukalaispassia

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 09:12
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Irakin kansalainen A oli saanut oleskeluluvan Suomeen toissijaisen suojelun tarpeen perusteella. Hänelle oli myönnetty muukalaispassi, johon oli tehty ulkomaalaislain 136 §:n 5 momentissa tarkoitettu merkintä siitä, että haltijan henkilöllisyyttä ei ollut pystytty varmistamaan.

Maahanmuuttovirasto ei ollut myöntänyt A:lle uutta muukalaispassia ilman mainittua merkintää. Maahanmuuttovirastolla oli päätöstä tehtäessä ollut käytettävissään A:n esittämä irakilainen henkilökortti, joka oli kuitenkin todettu väärennetyksi, sekä irakilainen kansalaisuustodistus, jossa A:n syntymäaikamerkintänä oli vain syntymävuosi. Maahanmuuttovirasto ei viimeksi mainitun yksilöintitiedoiltaan puutteellisen asiakirjan perusteella ollut pystynyt varmistamaan A:n henkilöllisyyttä. Kun käytettävissä ei ollut muutakaan luotettavaa selvitystä A:n henkilöllisyydestä, muukalaispassissa oli tullut olla merkintä siitä, että haltijan henkilöllisyyttä ei ollut pystytty varmistamaan. Uuden muukalaispassin antamiselle ei näin ollen ollut perusteita.

Hallinto-oikeuden päätös, jolla Maahanmuuttoviraston päätös oli kumottu ja asia palautettu virastolle uudelleen käsiteltäväksi, oli tämän vuoksi kumottava ja Maahanmuuttoviraston päätös, jolla A:n hakemus oli hylätty, saatettava voimaan.

KHO 2016:54

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs