Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee matkakustannusten korvausta

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee matkakustannusten korvausta

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2016 klo 09:21
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Asfaltointipalveluita tarjoava yritys oli pyytänyt Verohallinnon ennakkoratkaisua siitä, tuliko sen työntekijälle maksetuista matkakustannusten korvauksista tehdä ennakonpidätys. Yrityksen työkohteet olivat lyhytkestoisia omakotitalojen ja teollisuushallien pihojen asfaltointitöitä sekä tie- ja katualueiden korjauksia ja uusimisia. Asfaltointityöntekijöillä oli kolmesta viiteen työkohdetta päivässä. Yritys oli vuonna 2013 perustanut oman asfalttiaseman. Asfalttiasemalla säilytettiin asfaltointiin käytettävää kalustoa ja työvälineitä ja annettiin aluksi päivittäin työpäivän alkaessa työmääräykset työntekijöille, vaikkakin ne nykyisin annetaan yleensä sähköisesti.

Asfaltointityöntekijällä oli useita työkohteita päivittäin ja asfaltointityöntekijä haki työssä käytettävät laitteet ja työkalut asfalttiasemalta. Hallinto-oikeus katsoi, että asfaltointityöntekijä ei työskennellyt niin sanotulla erityisalalla, vaan hän teki niin sanottua liikkuvaa työtä. Työntekijälle katsottiin muodostuvan varsinainen työpaikka asfalttiasemalle. Työntekijälle päivittäisistä asunnon ja asfaltointikohteen tai asfaltointiaseman ja asfaltointikohteen välisistä matkoista maksettavat päivärahat olivat verovapaata tuloa siltä osin kuin ne täyttivät Verohallinnon verovapaasta matkakustannusten korvauksista annetun päätöksen edellytykset. Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut hallinto-oikeuden päätöstä.

KHO 2016:42

Yhteystiedot:

Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs