Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee ampuma-aseen hankkimis- ja hallussapitolupaa

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös, joka koskee ampuma-aseen hankkimis- ja hallussapitolupaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 09:20
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Poliisilaitos oli hyväksynyt A:n hakemuksen ampuma-aseen hankkimis- ja hallussapitoluvasta muistoesineenä säilytettävälle pienoispistoolille. Päätökseen oli sisällytetty lupaehto, jonka mukaan aseella ei saanut ampua.

Korkein hallinto-oikeus pysytti hallinto-oikeuden päätöksen, jolla oli hylätty A:n valitus, jossa oli vaadittu lupaehdon poistamista.

Lupa ampuma-aseen hankkimiseen voidaan myöntää ampuma-aselain 43 §:n 1 momentissa lueteltuihin käyttötarkoituksiin. Muistoesineenä säilytettäväksi tarkoitetulla aseella ampuminen ei ole tarpeen aseen säilyttämistarkoituksen ja muistoesineluonteen vuoksi. Vaikka ampuma-aselain 53 §:n 2 momentti, jossa nimenomaisesti on mahdollistettu ampumisen kieltävän ehdon sisällyttäminen hallussapitolupaan, koskee sanamuotonsa mukaan vain keräilykokoelmaan kuuluvia aseita, myös muistoesineperusteella myönnettyyn ampuma-aseen hallussapitolupaan oli edellä mainitut lähtökohdat ja ampuma-aselain 107 §:n 2 momentti huomioon ottaen ollut mahdollista sisällyttää kielto ampua kyseisellä aseella.

KHO 2016:63

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

 

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs