Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikirjapäätös - Hovioikeuden yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoselvitystä koskeva asiakirjajulkisuus

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikirjapäätös - Hovioikeuden yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoselvitystä koskeva asiakirjajulkisuus

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 11:10
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Hovioikeudessa oli hovioikeuden presidentin erillisestä toimeksiannosta laadittu yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoselvitys. Selvityksessä käsiteltiin sen kohteena olevia ongelmia systemaattisesti henkilöstöryhmittäin ja osastoittain sekä esitettiin toimenpidesuosituksia.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös:

http://kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1449064399426.html

Lopputulos

Edellä esitetyistä syistä on Helsingin hallinto-oikeuden ja Helsingin hovioikeuden päätökset kumottava ja asia palautettava Helsingin hovioikeudelle muutoksenhakijoiden tietopyynnön ratkaisemiseksi noudattaen julkisuuslain säännöksiä tiedon antamisesta viranomaisen asiakirjasta.

2. Kun otetaan huomioon hallintolainkäyttölain 74 §:n säännökset ja asian tulkinnanvaraisuus, Sipilälle ja Reinbothille ei ole määrättävä maksettavaksi korvausta oikeudenkäyntikuluista korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Asian ovat ratkaisseet presidentti Pekka Vihervuori sekä hallintoneuvokset Kari Kuusiniemi, Riitta Mutikainen, Hannu Ranta, Tuomas Lehtonen, Mika Seppälä ja Janne Aer. Asian esittelijä Liisa Selvenius-Hurme.

Eri mieltä olleen hallintoneuvos Mika Seppälän äänestyslausunto, johon hallintoneuvokset Hannu Ranta ja Riitta Mutikainen yhtyivät.

"Hylkään valituksen. En muuta hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347


Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs