Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n vuosikertomus 2015 on julkaistu: Yhteiskunnalliset muutokset näkyvät korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n vuosikertomus 2015 on julkaistu: Yhteiskunnalliset muutokset näkyvät korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 13:25
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkeimman hallinto-oikeuden vuosikertomus sisältää tiiviin katsauksen vuoden 2015 oikeudellisesti merkittävimpiin ja eniten julkisuutta saaneisiin asioihin.

Tänään julkaistussa vuosikertomuksessa avataan muun muassa vammaispalveluasioiden käsittelyä korkeimmassa hallinto-oikeudessa sekä kuvataan tiivistetysti vuoden 2015 saamelaiskäräjävaalia koskevaa asiakokonaisuutta, jonka keskiössä oli kysymys saamelaisuudesta. Yksi kuluneen vuoden oikeudellisesti merkittävimmistä ja samalla suuritöisimmistä päätöksistä oli Helsinki-Vantaan lentoaseman ympäristölupa-asia. Vuosikertomuksessa asiaa tarkastellaan ympäristölainsäädännön ja ilmailulainsäädännön välisen suhteen määrittämisen näkökulmasta.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tulevien asioiden määrä on hieman kasvanut aivan viime vuosina. Tuomioistuin ratkaisee vuosittain nelisentuhatta valitusta ja valituslupaa. Suurimpia asiaryhmiä ovat ulkomaalaisasiat, sosiaali- ja terveydenhuolto sekä veroasiat.

 

Yhteystiedot:

Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

 

Liitetiedostot

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs