Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n tuomarit katselmoivat vanhan rakennuksen Helsingissä päätöksensä tueksi

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n tuomarit katselmoivat vanhan rakennuksen Helsingissä päätöksensä tueksi

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 09:30
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus tekee tarvittaessa katselmuksia yhteiskunnallisesti, kulttuurisesti ja luonnonsuojelullisesti tärkeissä asioissa. Pitkänsillanrannassa oleva 1926 rakennettu kerrostalo on osa Helsingin Hakaniemen arkkitehtonista kokonaisuutta ja KHO:n arvioitavana on voiko talon ullakkoasuntoihin rakentaa kattoikkunoita.

-        Asunto Oy Siltaranta on hakenut poikkeamista asemakaavan määräyksestä, jonka mukaan rakennuksessa ei saa tehdä vesikaton rakennustaiteellista tai kulttuurihistoriallista arvoa tai tyyliä tärveleviä muutostöitä, hallintoneuvos Riitta Mutikainen korkeimmasta hallinto-oikeudesta sanoo.

Hän korostaa, että kysymys on siitä voidaanko asemakaavan suojelumääräyksestä poiketa.

Tässä katselmuksessa oikeuden jäsenet arvioivat ja tekevät havaintoja paikan päällä Pitkänsillanrannan rakennuksesta, sen ympäristöstä ja kaupunkikuvasta. Tarkoitus on, että oikeus saa mahdollisimman kattavan näkemyksen päätöksenteon tueksi. Korkeimman hallinto-oikeuden käsittely on pääasiassa kirjallista.

-        Pitkänsillanrannan kohdalla käymme ullakkoasunnoissa ja katsomme rakennuksen julkisivun eri suunnista. Arvioitavanamme ovat kulttuurihistorialliset ja arkkitehtoniset arvot, hallintoneuvos Riitta Mutikainen korostaa.

Katselmuksen jälkeen juttu ratkaistaan istunnossa. Ratkaisua tehtäessä myös kaikki kirjallinen materiaali on käsillä ja ratkaisun perusteena. Katselmus tukee sitä, että oikeus jokaisessa asiassa toteutuu.

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347


Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs