Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n presidentti Pekka Vihervuori Oulussa 3.8.2916 - haastattelumahdollisuus

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n presidentti Pekka Vihervuori Oulussa 3.8.2916 - haastattelumahdollisuus

Kutsu.
Julkaistu: 29.07.2016 klo 11:30
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Aika: keskiviikko 3.8.2016 iltapäivä

Paikka: Pohjois-Suomen hallinto-oikeus, Isokatu 4, 90100 OULU

Valituslupajärjestelmän laajentuminen, ulkomaalaisasioiden määrän kasvu, tuomioistuinviraston mahdollinen perustaminen ‒ miten muutokset ja haasteet nähdään korkeimmassa hallinto-oikeudessa?

Hallinnon päätöksentekoa koskeva monimuotoinen sääntely on lisääntynyt, mutta toisaalta normien väljentyminen lisää lainsäädännön tulkinnanvaraisuutta. Hallintotuomioistuimilla on keskeinen rooli lainalaisen viranomaistoiminnan turvaajana. Oikeuden saatavuudesta, valitusoikeuksista ja käsittelyajoista keskustellaan, niin myös hallintoviranomaisten ja tuomioistuinten välisestä työnjaosta. Siirtyykö oikeusturvan painopiste hallintotuomioistuimiin? Entä miten alueellisten hallinto-oikeuksien rooli muuttuu, kun valituslupajärjestelmä korkeimmassa hallinto-oikeudessa laajenee?

Muutokset ja ongelmat kansalaisyhteiskunnassa ja taloudessa näkyvät usein nopeastikin hallintotuomioistuinten ratkaistavaksi tulevissa asioissa ja niiden määrissä. Minkälaisia muutoksia ulkomaalaisasioiden kasvu on tuonut korkeimpaan hallinto-oikeuteen?

Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori vierailee Pohjois-Suomen hallinto-oikeudessa Oulussa keskiviikkona 3.8.2016. Vihervuori tutustuu Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden toimintaan sekä tapaa heinäkuussa virassa aloittaneen Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden uuden ylituomarin Pirjo Pyhäjärven.

Samassa yhteydessä presidentti Pekka Vihervuorella on mahdollisuus tavata myös lehdistön edustajia ja keskustella ajankohtaisista hallinto-oikeuden asioista ja valtakunnallisesti merkittävistä muutoshankkeista.

Emme järjestä vierailun tiimoilta erillistä lehdistötilaisuutta, mutta jos haastattelumahdollisuus kiinnostaa toimittajaanne, pyydämme ilmoittamaan siitä 2.8. mennessä Jaana Lappalaiselle korkeimpaan hallinto-oikeuteen. S-posti jaana.lappalainen@oikeus.fi ja puhelin 050 308 7574.

Tapaamisiin Oulussa!

Korkein hallinto-oikeus (KHO) käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa ja käsittelee monenlaisia asioita lastensuojelusta ympäristöasioihin ja julkisuuskysymyksistä ja kilpailuasioista kansainväliseen verotukseen. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. Lue lisää www.kho.fi.

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

 

 

 

 

 

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs