Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n päätös - Kuulemismenettely ympäristölupa-asiassa (Laihia)

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n päätös - Kuulemismenettely ympäristölupa-asiassa (Laihia)

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 09:05
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi 5.9.2013 ympäristöluvan Kotanevan turvetuotantoon Laihian kunnassa Sulvanjoen vesistöalueella. Tuotantoalueen pinta-ala auma-alueineen on noin 73,3 hehtaaria.

Aluehallintovirasto hylkäsi hakemuksen 3,5 hehtaarin alueella ja myönsi luvan toiminnan aloittamiseen muutoksenhausta huolimatta. Toiminnan aloittamislupa koski hankkeen vesiensuojelurakenteiden toteutusta.

Vaasan hallinto-oikeus kumosi aluehallintoviraston päätöksen ja palautti asian aluehallintovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Samalla lupa toiminnan osittaiseen aloittamiseen muutoksenhausta huolimatta kumoutui.

Hallinto-oikeus katsoi, että lupahakemuksesta olisi tullut kuuluttaa Laihian kunnan lisäksi Mustasaaren kunnassa ja Vaasan kaupungissa ja kuulutuksen julkaisemisesta olisi tullut tiedottaa myös Mustasaaressa ja Vaasassa yleisesti leviävässä sanomalehdessä.

Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä.

KHO 6.5.2015 T 1163

 

Yhteystiedot:

Satu-Maarit Tarkkanen, tietopalvelupäällikkö, 050 301 6262

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs