Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n päätös, joka koskee asiakirjajulkisuutta koskevaa valitusta (Turun telakan yrityskauppaa koskevat asiakirjat)

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n päätös, joka koskee asiakirjajulkisuutta koskevaa valitusta (Turun telakan yrityskauppaa koskevat asiakirjat)

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2016 klo 09:58
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Helsingin Sanomien toimittaja Petri Sajari on 5.8.2014 pyytänyt saada työ- ja elinkeinoministeriöltä nähtäväksi kaikki sopimukset, asiakirjat, muistiot, tausta-aineistot ja ulkopuolisten laskut, jotka koskevat valtion ja Meyer Werftin 4.8.2014 julkistamaa Turun telakan ostoa.

Työ- ja elinkeinoministeriö on valituksenalaisella päätöksellään 11.8.2014 hylännyt asiakirjapyynnön katsoen, että pyydetyt asiakirjat ja niiden sisältämät tiedot ovat kokonaisuudessaan salassa pidettäviä.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu:

Korkein hallinto-oikeus on tutkinut asian.

1. Työ- ja elinkeinoministeriön päätös kumotaan siltä osin kuin kysymys on niistä asiakirjoista, joiden ministeriö on katsonut nyttemmin tulleen julkisiksi. Asia palautetaan tältä osin ministeriölle uudelleen käsiteltäväksi näiden asiakirjojen antamiseksi Sanoma Media Finland Oy:lle/Helsingin Sanomille.

2. Työ- ja elinkeinoministeriön päätös kumotaan muidenkin asiakirjojen, eli niiden 18 asiakirjan osalta, joiden ministeriö on katsonut olevan edelleen kokonaan tai osittain salassa pidettäviä. Asia palautetaan tältä osin ministeriölle uudelleen käsiteltäväksi asiakirjakohtaisen julkisuutta ja salassa pidettävyyttä koskevan arvioinnin tekemiseksi. 

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1456840659043.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs