Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n päätös - Espoon Sammalvuoren metrovarikon työtunnelin louhintatyötä koskeva meluilmoitus

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n päätös - Espoon Sammalvuoren metrovarikon työtunnelin louhintatyötä koskeva meluilmoitus

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2015 klo 09:52
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Espoon kaupunki on tehnyt ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 §:n mukaisen ilmoituksen melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta. Ilmoitus on koskenut louhinta-, paalutus- ja pontitustyötä Sammalvuoren metrovarikon työtunnelilla.

Vaasan hallinto-oikeus on kahden lähialueen asukkaan valituksesta kumonnut valvontapäällikön päätöksen ja palauttanut asian valvontapäällikölle uudelleen käsiteltäväksi. Päätös on kumottu sillä perusteella, että meluilmoituksen mukaisen toiminnan lähialueiden asukkaille, joiden oikeuteen ja etuun asia saattaa vaikuttaa, ei ole varattu tilaisuutta tulla kuulluksi ennen päätöksen tekemistä. Hallinto-oikeus on kuitenkin määrännyt, että päätöksen täytäntöönpanoa ei kielletä ja että valvontapäällikön päätöstä on noudatettava sen kumoamisesta huolimatta.

Korkein hallinto-oikeus ei muuttanut Vaasan hallinto-oikeuden päätöstä.

 

KHO 17.2.2015 T 396

http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/muitapaatoksia/muupaatos/1423827671239.html

 

Yhteystiedot:
Satu-Maarit Tarkkanen, tietopalvelupäällikkö, 050 301 6262

 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs