Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee ympäristölupaa

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee ympäristölupaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.03.2016 klo 12:36
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Terveydenhoitoviranomaisen A:lle 2.4.1985 myöntämän sijoituspaikkaluvan mukaan kiinteistöllä M sijaitsevassa turkistarhassa sai olla 300 metriä varjotaloja ja paikat 720 siitosminkkinaaraalle tai 180 siitoskettunaaraalle. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen oli 4.6.2002 myöntänyt A:lle ympäristöluvan turkistarhan laajentamiseen niin, että varjotaloja sai olla yhteensä 540 metriä ja siitoskettunaaraita 220.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen päätöksellään hylättyä B:n ja C:n vaatimuksen, jonka mukaan A:lle turkistarhan laajentamiseen 4.6.2002 myönnetty ympäristölupa tuli katsoa rauenneeksi, Vaasan hallinto-oikeus B:n ja C:n valituksesta kumosi viranomaisen päätöksen. Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan turkistarhan laajentamiseen 4.6.2002 myönnetty ympäristölupa oli rauennut.

Korkein hallinto-oikeus A:n valituksesta kumosi hallinto-oikeuden päätöksen. Korkein hallinto-oikeus otti asian suoraan ratkaistavakseen ja päätti, että A:lle myönnetty ympäristölupa raukeaa siltä osin kuin se koskee kiinteistöllä M sijaitsevan turkistarhan toteutumatta jäänyttä laajentamista. Tarhan salaojien laajentaminen ja kahden uuden varjotalon perustusten tekeminen eivät olleet ympäristösuojelulain 57 §:n 1 momentin 2 kohdassa tarkoitetulla tavalla toiminnan tai sen aloittamisen kannalta olennaisia toimia. Lupa jäi siten voimaan muilta osin.

KHO:n lyhyt ratkaisuseloste 10.3.2016/788

Yhteystiedot:

Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs