Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee valituslupa sekä maankäyttöä ja rakentamista

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n lyhyt ratkaisuseloste, joka koskee valituslupa sekä maankäyttöä ja rakentamista

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2016 klo 09:43
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Hallinto-oikeuden päätös koski kahta erillistä toimenpideluvanvaraista rakennelmaa. Toisen rakennelman osalta hallinto-oikeus oli pysyttänyt rakennuslautakunnan päätöksen ja toisen osalta kumonnut sen päätöksen.

Hallinto-oikeus oli jakanut muutoksenhakuosoituksen korkeimpaan hallinto-oikeuteen kahteen osaan. Siltä osin kuin rakennuslautakunnan päätös oli toisen rakennelman osalta kumottu ja asia palautettu lautakunnalle uudelleen käsiteltäväksi, sai hallinto-oikeuden päätökseen hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Muilta osin päätökseen sai maankäyttö- ja rakennuslain 190 §:n 3 momentin mukaan hakea muutosta valittamalla, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Se, että valitus toisen rakennelman osalta vaati valituslupaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, johti muun muassa siihen, että eri rakennelmia koskevien päätösten täytäntöönpanoa koskivat eri säännökset. Korkein hallinto-oikeus katsoi hallinto-oikeuden muutoksenhakua koskevan ohjauksen lainmukaiseksi.

KHO 4.5.2016 T 1858

Yhteystiedot:
Jaana Lappalainen, viestintäpäällikkö, 050 308 7574

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs