Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO:n katselmuksessa tuomarit arvioivat vanhan rakennuksen arvoa ja tyyliä

Korkein hallinto-oikeus

KHO:n katselmuksessa tuomarit arvioivat vanhan rakennuksen arvoa ja tyyliä

Kutsu.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 09:15
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Korkein hallinto-oikeus kutsuu toimittajanne ja kuvaajanne seuraamaan katselmusta Helsingin Hakaniemeen Pitkänsillanranta 7 – 9. Asiassa KHO arvioi, voiko vuonna 1926 rakennetun kivitalon ullakkoasuntoihin avata kattoikkunoita.

Paikka: Pitkänsillanranta 7 – 9, Helsinki
Aika: torstai 3.9.2015, kello 9.30

Poikkeamista on haettu asemakaavan suojelumääräyksestä, jonka mukaan rakennuksessa ei saa tehdäsellaisia muutostöitä, jotka tärvelevät vesikaton rakennustaiteellista tai kulttuurihistoriallista arvoa tai tyyliä. 

- Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on 12.2.2013 tekemällään päätöksellä hyväksynyt hakemuksen.
- Helsingin hallinto-oikeus on 6.3.2014 tekemällään päätöksellä kumonnut Uudenmaan ELY-keskuksen valituksesta kaupunkisuunnittelulautakunnan päätöksen.
- Asia on korkeimmassa hallinto-oikeudessa vireillä hakijayhtiö Asunto Oy Siltarannan ja Helsingin kaupunginhallituksen valituksista.

Katselmukseen on kutsuttu hakijayhtiö Asunto Oy Siltarannan, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Helsingin kaupunginhallituksen, Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan sekä Helsingin kaupunginmuseon edustajat.

Korkeimmasta hallinto-oikeudesta katselmuksessa ovat mukana hallintoneuvokset Riitta Mutikainen, Hannu Ranta, Mika Seppälä, Liisa Heikkilä ja Janne Aer sekä esittelijä Esa Hakkola.


Yhteystiedot ja ilmoittautuminen:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050-341 1347

(ilmoittautuminen 2.9 klo 16.00 mennessä)

LIITE
Rakennus talvella ja kuva yhdestä jo tehdystä kattoikkunasta(pdf)
Rakennus kesällä 

Liitetiedostot


Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs