Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » KHO varautuu turvapaikka-asioiden määrän kasvuun

Korkein hallinto-oikeus

KHO varautuu turvapaikka-asioiden määrän kasvuun

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2016 klo 09:30
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Suomeen tuli viime vuonna yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Heillä on oikeus hakea muutosta Maahanmuuttoviraston päätökseen viime kädessä korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen saapuvien turvapaikka-asioiden määrän odotetaan kuluvan vuoden aikana kasvavan merkittä­västi. Lisääntyviin asia­määriin varaudutaan monin eri tavoin.

Korkeimmassa hallinto-oikeudessa on esimerkiksi laadittu turvapaikanhakijoita avustaville oikeusavustajille oikeudessa asioimiseen liittyviä ohjeita ja hyviä käytäntöjä. Ohjeet on julkaistu korkeimman hallinto-oikeuden internet-sivuilla ja lähetetään esimerkiksi Asianajajaliitolle.

- Avustajilla on suuri merkitys asioiden sujuvan käsittelyn toteutumisessa. Erilaiset puutteet esimerkiksi oikeusapulain mukaisten palkkiovaatimusten perusteiden selvittämisessä ovat merkittävä yksittäisen asian käsittelyaikaa pidentävä tekijä, johtava esittelijä, esittelijäneuvos Toni Kaarresalo sanoo.

Korkein hallinto-oikeus tiedustelee puuttuvaa avustajan laskua jatkossa enintään yhden kerran ja sen toimittamiselle annetaan lyhyt määräaika. Mikäli laskua ei ole toimitettu, avustajan palkkio voidaan jättää kokonaan määräämättä.

Korkeimpaan hallinto-oikeuteen on maaliskuun alusta perustettu uusi neljäs jaosto, jolle ulkomaalaisasioiden käsittely on keskitetty. Jaoston toiminnan suunnittelun keskeisenä periaatteena on saapuvien asioiden sujuva ja viivytyksetön käsitteleminen siten, että oikeusturvan vaatimukset samalla asianmukaisesti varmistetaan.

Lisätietoja:
Toni Kaarresalo, johtava esittelijä, esittelijäneuvos
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347 

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista. KHO:n päätöksistä ei voi valittaa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs