Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Kaivokset – luonto, raha, ihminen?

Korkein hallinto-oikeus

Kaivokset – luonto, raha, ihminen?

Kutsu.
Julkaistu: 14.07.2014 klo 08:00
Julkaisija: Korkein hallinto-oikeus

Kutsumme toimittajanne ja kuvaajanne kuuntelemaan ja osallistumaan korkeimman hallinto-oikeuden järjestämään keskustelutilaisuuteen Poriin SuomiAreenaan.

Aika:
Tiistai 15.7.2014, kello 15.45 – 17.00

Paikka:
Telttaravintola Smilers, Jazzkatu, Pori

Puhumme kaivoksista. Mitä tarkoittaa, kun paikkakunnalle tulee kaivos? Tuoko kaivos leivän tullessaan? Viekö luonnon mennessään? Kenelle kaivos tuo rahaa? Mikä on oikeuslaitoksen tehtävä? Mitä Talvivaara opetti?

Asian on ajankohtainen Porissa ja sen ympäristössä nyt, kun Harjavallan Norilsk Nickel -tehtaalta on päässyt nikkeliä Kokemäenjokeen,

Keskustelua vetää toimittaja Tapani Leisti Yleisradiosta. Hän on seurannut kaivosasioita Lapissa ja perehtynyt kysymyksiin toimittajan laajasta näkökulmasta.

Keskustelijoina ovat hallintoneuvos Kari Kuusiniemi korkeimmasta hallinto-oikeudesta, ylijohtaja Kari Pääkkönen Kainuun ely-keskuksesta, johtava asiantuntija Ilpo Kuronen Suomen luonnonsuojeluliitosta ja toiminnanjohtaja Pekka Suomela Kaivannaisteollisuus ry:stä.

Keskiviikkona 16.7 kello 13.15 SuomiAreenan torivartin lavalla hallintoneuvos Kari Kuusiniemi ja viestintäpäällikkö Päivi Musakka tarjoilevat kuulijoille kverulantin. Onko kverulantti rasittava marmattaja viranomaisen kiusana vai valveutunut aikaansa seuraava kansalainen.

Ole tervetullut!

Lisätietoja:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 029 5640 206 tai 050 341 1347

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs