Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Högsta förvaltningsdomstolens årsberättelse 2013 har kommit ut

Korkein hallinto-oikeus

Högsta förvaltningsdomstolens årsberättelse 2013 har kommit ut

Pressmeddelande.
Publicerad: 21.05.2014 kl. 10:30
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

Garantiavtalet med Grekland, egen bostad som en enskild persons största investering och lagligheten av kommunalvalet i Sibbo sysselsatte under 2013 högsta förvaltningsdomstolen i så hög grad att avgörandena i årsberättelsen refereras under rubriken Top 3.

I årsberättelsen ingår också statistik för 2013. Högsta förvaltningsdomstolens årsberättelse finns att tillgå på domstolens webbplats både på finska och på svenska. I årsberättelsen behandlas bl.a. beskattningsfrågor i flera intressanta artiklar av experter på området.

För ombrytningen står Mikko Nilsson och fotografierna har tagits av Risto Laine och Risto Silvola. För Berättelsen har översatts till svenska av Freja Häggblom.

För kontakt:
Päivi Musakka, chef för kommunikationstjänsten 050 341 1347

Länk till årsberättelserna: http://www.kho.fi/material/attachments/kho/vuosikertomukset/0pgVE6sKF/KHO_vsk2013_SE_0519b.pdf

Korkein hallinto-oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa hallintolainkäyttöasioissa. Suurin osa korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavista asioista tulee valituksina muista hallintotuomioistuimista.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs