Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » HFD:s årsboksbeslut - varumärke, särskiljningsförmåga

Korkein hallinto-oikeus

HFD:s årsboksbeslut - varumärke, särskiljningsförmåga

Pressmeddelande.
Publicerad: 15.05.2015 kl. 11:32
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

PLUS innehade inte särskiljningsförmåga som varumärke för mjölk. PLUS var inte en generisk benämning på mjölk eller egenskaper hos just mjölkprodukter, men det beskrev att mjölk med det varumärket hade en fördel, något mera, en god sida och gynnsam egenskap, ett plus.

Av utredningen som gällde användningen av varumärket framgick att varumärket hade använts och att produkter märkta med det marknadsförts intensivt i två och ett halvt år före dagen för ansökan om registrering. Sökanden hade med hänsyn till produktgruppen satsat påfallande stort på att göra sina PLUS-mjölkprodukter kända. Enligt en marknadsundersökning som sökanden företett var varumärket PLUS anmärkningsvärt väl känt. Då alla övriga bevis på användning av varumärket likväl gällde användning av detta i kombination med sökandens företagsemblem, var marknadsundersökningen inte tillräcklig för att visa att PLUS skulle ha erhållit sådan självständig särskiljningsförmåga som varumärke för mjölk som förutsätts för registrering. 

http://www.kho.fi/sv/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1431422774659.html

Kontaktinformation:
Päivi Musakka, kommunikationschef, 050 341 1347

I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs