Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » HFD:s årsboksbeslut - Statligt stöd – Jäv – Jäv enligt generalklausulen – Aktieförsäljning

Korkein hallinto-oikeus

HFD:s årsboksbeslut - Statligt stöd – Jäv – Jäv enligt generalklausulen – Aktieförsäljning

Pressmeddelande.
Publicerad: 01.09.2015 kl. 09:13
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

Stadsstyrelsen i Juankoski hade beslutat att till ett annat bolag för sammanlagt 13 200 euro sälja aktierna i ett aktiebolag, som staden ägde och som var verksamt bland annat i fjärrvärmebranschen. Samma dag hade stadsstyrelsen också beslutat konvertera de delägarlån som Juankoski stad beviljat det förstnämnda bolaget till en placering i bolagets fria egna kapital. Förvaltningsdomstolen upphävde stadsstyrelsens beslut på den grunden att besluten hade tillkommit i felaktig ordning på det sätt som avses i kommunallagen, både därför att stadsdirektören varit jävig med stöd generalklausulen om jäv och därför att unionens bestämmelser om statligt stöd inte hade iakttagits.

http://www.kho.fi/sv/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1440760910680.html

Kontaktinformation:
Päivi Musakka, kommunikationschef 050 341 1347


I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). Högsta förvaltningsdomstolens beslut kan inte överklagas.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs