Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » HFD:s årsboksbeslut - byggnadskonstnärligt och kulturhistoriskt värde, skyddsbestämmelse i detaljplan//Helsingfors

Korkein hallinto-oikeus

HFD:s årsboksbeslut - byggnadskonstnärligt och kulturhistoriskt värde, skyddsbestämmelse i detaljplan//Helsingfors

Pressmeddelande.
Publicerad: 29.09.2015 kl. 09:56
Utgivare: Korkein hallinto-oikeus

Frågan gällde tillstånd att sätta in sex takfönster på fasadsidan i ett höghus. Höghuset var från 1926 och låg i centrum av staden. På fasadsidan fanns tre taklyktor. Taket hade några år tidigare fått sitt ursprungliga utseende med gröna lertegelpannor. Det var meningen att de nya takfönstren skulle byggas som fönstersmygar nära takrännan. För fönstren skulle i takfallet öppnas rektangulära öppningar, vilka skulle komma att bilda en fortsättning på den vertikala linje som fönsterraden i fasaden bildade. Vid öppningarna skulle man i nivå med takteglen fästa gallerrutor som insynsskydd. Gallren skulle ha samma färg som takteglen och vara indelade i rutor på samma sätt som takteglen. Syftet med att lägga in takfönster var att få in tillräckligt med naturljus i bostäderna i vindsvåningarna.

http://www.kho.fi/sv/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1443445744070.html

Yhteystiedot:
Päivi Musakka, viestintäpäällikkö 050 341 1347


I Finland utövas domsrätten enligt grundlagen av oberoende domstolar. Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). Högsta förvaltningsdomstolens beslut kan inte överklagas.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs