Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Helsingin hovioikeus on tänään antanut päätöksen erillisjakeluyhtiöiden työehtosopimusta koskevassa kanteesta

Helsingin hovioikeus on tänään antanut päätöksen erillisjakeluyhtiöiden työehtosopimusta koskevassa kanteesta

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 10:41
Julkaisija: Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys ry

Päätöksellä (Helsingin hovioikeus  11.6.2015 Dnro S 14/841) hovioikeus kumosi Helsingin Käräjäoikeuden päätöksen,  jolla  käräjäoikeus piti  Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys ry (SKE ry) ja Suomen Mainosjakajien Etujärjestö ry (SME ry) tekemää työehtosopimusta aitona ja laillisena työehtosopimuksena, jota jutun osapuolten tuli työsuhteessa noudattaa. 

 

Hovioikeus, toisin kuin  käräjäoikeus, hyväksyi Roihan (tosiasiassa Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn) ajaman kanteen, jolla vaadittiin työehtosopimuksen pitämistä pätemättömänä sillä perusteella, että jakajia edustava SME ry ei olisi laissa tarkoitettu aito jakajia edustava yhdistys. Helsingin Jakelu Expert Oy pitää päätöstä vääränä ja aikoo hakea valituslupaa ja valittaa päätöksestä.

 

Työnantajia edustava SKE ry pitää päätöstä täysin epäoikeudenmukaisena ja valitettavana sekä alan neuvottelutoiminnan ja koko alan tulevaisuuden vaarantavana. Mikäli päätös jäisi lainvoimaiseksi se tarkoittaisi noin 60 alan yrityksen toiminnan loppumista ja vuositasolla noin 14.000 osa- ja täysiaikaisen  työpaikan katoamista. Lisäksi päätös tarkoittaisi todennäköisesti, että mainosten ja kaupunkilehtien jakelu kokonaisuudessaan siirtyisi Postille, jolle syntyisi monopoliasema mainosjakelumarkkinoilla.

 

Kyseinen hovioikeuden päätös koskee kuitenkin vain yhtä alan yritystä, eikä se ole lainvoimainen.

 

(SKE ry tulee myöhemmin tiedottamaan tarkemmin asiasta) 

Lisätiedot

Suoramainonnan ja kaupunkilehtien erillisjakelun yhdistys ry

Mika Kauppinen, hpj

mika.kauppinen@suoramainonta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs