Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Fysioterapeutit mukaan uuteen kuntoutusalan kattoliittoon

Suomen Fysioterapeutit ry

Fysioterapeutit mukaan uuteen kuntoutusalan kattoliittoon

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 08:21
Julkaisija: Suomen Fysioterapeutit ry

Suomen Fysioterapeutit ry suunnittelee uuden kuntoutusalan kattoliiton perustamista yhdessä Suomen Toimintaterapeuttiliiton kanssa. Uusi Kuntoutusalan Asiantuntijat ry hakisi Akavan jäsenyyttä. Uuden kattoliiton perustamisesta päätetään marraskuun lopulla. Palautetta jäseniltä on tullut paljon, ja suurin osa siitä on hyvää. Epäilyjä ay-kentän pirstaloitumisesta on myös kuulunut.

”Ymmärrän huolen, joka kentällä on. Olemme pohtineet tilannetta hallituksen ja henkilöstömme kanssa paljon. Meidän toimintamme ei kumpua hajottamisesta, vaan yhdistämisestä. Kuntoutusalan edunvalvonta on nyt hajallaan eri keskusjärjestöissä, ja tähän haemme ratkaisua esityksellämme uuden kattoliiton perustamisesta”, toteaa Suomen Fysioterapeuttien va. puheenjohtaja Tiina Mäkinen.

Suomen Fysioterapeutteihin kuuluu nyt lähes 9 000 jäsentä, jotka tekevät töitä kuntoutuksen parissa eri sektoreilla. Suomen Fysioterapeuttien hallitus ja va. puheenjohtaja uskovat, että kuntoutusalan edunvalvontarivien tiivistäminen on tarpeen, jotta myös fysioterapeuttien ammatillinen ja taloudellinen edunvalvonta toteutuu aiempaa paremmin.

”Nyt fysioterapeutit ovat joutuneet hakemaan taloudellisen edunvalvonnan pääasiassa Tehyltä. Tarkoitus on, että tarjoamme kaikki palvelut samasta järjestöstä”, sanoo Mäkinen, ja jatkaa: ”Jatkossa fysioterapeutit valvovat fysioterapeuttien etuja niin koulutukseen, työhön kuin tes- ja palkka-asioihinkin liittyvissä asioissa.”

Uskon vilpittömästi, että olemme tekemässä uudistusta, joka tuo lisäarvoa meille ja koko kuntoutusalalle sekä paikallisesti että valtakunnallisesti”, toteaa va. puheenjohtaja Tiina Mäkinen.

Lisätietoja:
va. puheenjohtaja Tiina Mäkinen
tiina.makinen@suomenfysioterapeutit.fi
p. 040 5077 382

Suomen Fysioterapeutit on kaikkien fysioterapeuttien ja fysioterapiaopiskelijoiden yhteinen järjestö, jossa on noin 9.000 jäsentä.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs