Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Avoin kirje sisäministerille seksuaalikasvatuksesta turvapaikanhakijoille

Sexpo

Avoin kirje sisäministerille seksuaalikasvatuksesta turvapaikanhakijoille

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 12:45
Julkaisija: Sexpo

 

Arvoisa sisäministeri Petteri Orpo,

turvapaikanhakijoiden tekemään seksuaaliseen väkivaltaan on reagoitu voimakkaasti niin julkisessa keskustelussa kuin valtion johdossakin. Seksuaalisen väkivallan vähentämiseksi on vaadittu pikaisia toimenpiteitä.

Seksuaalikasvatus on toimiva keino seksuaalisen väkivallan ennaltaehkäisemiseksi. Sen avulla voidaan antaa oikeaa tietoa seksuaalisuudesta, seksuaalikulttuurista ja tasa-arvokysymyksistä sekä käsitellä seksuaalisuuteen liittyviä arvoja ja etiikkaa. Seksuaalikasvatus antaa valmiuksia toimia vastuullisesti ja toisia kunnioittavasti erilaisissa kohtaamistilanteissa.

Seksuaalikasvatusta voidaan antaa niin nuorille kuin aikuisillekin. Turvapaikanhakijat, jotka tulevat erilaisesta kulttuurista, tarvitsevat tietoa ja taitoja, joiden avulla he voivat ymmärtää suomalaisen seksuaalikulttuurin toimintatapoja. Myös vastaanottokeskusten henkilökunta tarvitsee seksuaalikasvatustaitoja.

Turvapaikanhakijoille tarkoitetun seksuaalikasvatusohjelman suunnitteleminen ja toteuttaminen vastaanottokeskuksissa ei ole vaikeaa, eikä edes kallista. Sexpo-säätiö tarjoutuu toteuttamaan sellaisen yhteistyössä Maahanmuuttoviraston ja järjestöjen kanssa, mikäli sopiva rahoitus löytyy.

Sexpo-säätiöllä on yli 40 vuotta kokemusta seksuaalikasvatustyöstä. Sexpo kouluttaa seksuaalikasvattajia, -neuvojia ja -terapeutteja sekä tarjoaa seksuaalineuvontaa nuorille ja aikuisille. Verkostoissamme on lukuisia seksuaalikasvatuksen ja monikulttuurisen työn asiantuntijoita.

Keskustelen mielelläni lisää ehdotuksesta ja sen toteuttamisesta.

 

Kunnioituksella,

Tommi Paalanen, toiminnanjohtaja
050 469 2937, tommi.paalanen@sexpo.fi

***

Sexpo-säätiö on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs