Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » AREVA-Siemens on päivittänyt vaateensa Olkiluoto 3:n välimiesmenettelyssä

AREVA

AREVA-Siemens on päivittänyt vaateensa Olkiluoto 3:n välimiesmenettelyssä

Tiedote.
Julkaistu: 27.10.2014 klo 10:19
Julkaisija: AREVA

Olkiluoto 3:n toimittajakonsortio AREVA-Siemens on päivittänyt 23.10.2014 Kansainväliselle kauppakamarille vaateensa Teollisuuden Voimaa vastaan OL3-rakennusprojektia koskevan välimiesmenettelyn sääntöjen mukaisesti. Päivitetyssä vaateessa on tarkennettu sen sisältämien kulujen ja korkokustannusten määrää. Toimittajakonsortio vaatii kesäkuuhun 2011 asti ulottuvan rakentamisajan tapahtumista yhteensä 3,5 miljardia euroa, jotka koostuvat lisätöistä, keskeytyksistä ja projektin viivästyksistä.  

Lokakuun 21. päivä TVO ilmoitti, että sen vastavaade voi nousta 2,3 miljardiin periodilta, joka ulottuu vuoden 2018 loppuun.  Toimittaja lainopillisine neuvonantajineen pitää edelleen syytöksiä  perusteettomina.

Välimiesmenettely voi jatkua useita vuosia.

AREVA-Siemens-konsortio toimitti asiakkaalleen TVO:lle Olkiluoto 3 –projektin päivitetyn aikataulun elokuun 29. päivä. Projekti etenee parhaillaan päivitetyn aikataulun mukaisesti. Toimittaja on sitoutunut saattamaan Olkiluoto 3 –projektin loppuun niin ripeästi kuin mahdollista, tiukimmista turvallisuusstandardeista tinkimättä.

Lisätietoja: Virginie Moucquot-Laiho, puh. +358 44 324 4607, arevanewssuomi@areva.com

AREVA tarjoaa kansainvälisesti huippulaadukkaita ratkaisuja hiilidioksidittomaan energiantuotantoon sekä sähkönsiirtoon ja -jakeluun. Yhtiö on maailman johtava ydinenergiatekniikassa ja ainoa, joka tarjoaa laaja-alaisesti kaikki ydinenergiaan liittyvät palvelut. AREVA on sähkönsiirto- ja jakeluteknologian markkinajohtaja. Se tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman ratkaisuja sähkönjakelun varmuuteen ja energiatehokkuuteen. AREVA:n strategia tähtää kestävään kehitykseen. Yhtiö kehittää ja laajentaa uusiutuvan energian teknologiaa tuuli- aurinko-, bio- ja vesivoiman aloilla. AREVA auttaa planeettamme sen vuosisadan suurimmissa haasteissa: Se saattaa energian kaikkien saataville, suojelee ympäristöä ja toimii vastuullisesti tulevia sukupolvia ajatellen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs