Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Laki » Advokaatti-lehti 7/2013: Turha todistelu pois!

Suomen Asianajajaliitto

Advokaatti-lehti 7/2013: Turha todistelu pois!

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2013 klo 12:00
Julkaisija: Suomen Asianajajaliitto

Turha todistelu ärsyttää sekä tuomareita että asianajajia

Sekä asianajajat että tuomarit tunnistavat turhan todistelun yhdeksi oikeusprosessin pahimmista ongelmakohdista. Asianajajia moititaan lisäksi kirjallisen ilmaisun puutteista, tuomareita huonosti perustelluista ratkaisuista. Tuomarit esimerkiksi kritisoivat asianajajia siitä, että nämä kysyvät asioita, jotka eivät suoranaisesti kuulu asiaan tai jäävät jankkaamaan ja toistavat samaa kysymystä uudestaan ja uudestaan.

Asianajajia koskevat tulokset ilmenivät Helsingin Asianajajayhdistyksen tuomareille tänä vuonna toteuttamasta kyselystä. Asianajajien mielipidettä tuomareista kysyttiin puolestaan vuosi sitten.

 

Edunvalvojalla on tuhat ja yksi asiaa hoidettavana

Jos henkilö ei kykene itse korkean ikänsä tai vaikean sairautensa vuoksi hoitamaan asioitaan tai valvomaan etujaan, voidaan hänelle määrätä edunvalvoja. Edunvalvottavien asioiden hoito alkoi kiinnostaa Pia Fagerholm-Mårdia, kun hän oli töissä oikeusaputoimistossa. Nykyisin hänen toimistonsa hoitaa osan Länsi-Uudenmaan oikeusaputoimiston edunvalvottavista.

– Tavanomaisessa asianajossa toimeksiannolla on alku ja loppu. Edunvalvontatyössä on tuhat ja yksi asiaa muistettavana. Hoidamme toki tarvittaessa päämiehen juridisiakin asioita, mutta pääosin hänen rahaliikennettään ja päivittäisiä juoksevia asioitaan asunnon hausta toimeentulohakemuksen täyttämiseen.

 

Erikoistuminen uhkaa juridista yleissivistystä

Oikeudenhoidon toimijat erikoistuvat koko ajan enemmän. Asianajajakunnan on pysyttävä tässä kehityksessä mukana pitämällä huoli omasta osaamisestaan. Pitkälle menevä erikoistuminen voi kuitenkin uhata juridista yleissivistystä, toteaa Asianajajaliiton puheenjohtaja Risto Sipilä pääkirjoituksessaan. Ammattikunnan ja toimistojen jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että asianajajat hallitsevat juridiikkaa omimpia erityisalojaan laajemmin myös tulevaisuudessa.

 

Lue näköislehteä:

Advokaatti 7/2013

Linkki Helsingin Asianajajayhdistyksen tänään julkaistuun selvitykseen

 

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Johanna Kainulainen, Suomen Asianajajaliitto, puh. 040 721 7289, etunimi.sukunimi@asianajajaliitto.fi

Suomen Asianajajaliiton lakisääteisenä tehtävänä on säännellä ja valvoa asianajotoimintaa. Asianajajaliitto edistää asianajopalveluiden laatua, kouluttaa ja tukee asianajajia sekä osallistuu aktiivisesti lainsäädännön kehittämiseen. Asianajajaliitto on lailla perustettu julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on lakisääteisiä tehtäviä. Asianajajaliitto ei ole rekisteröity yhdistys, ammattiliitto tai yrittäjäjärjestö. Vain Asianajajaliittoon kuuluva lakimies saa käyttää nimikettä asianajaja.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs