Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Viisikielinen-laulukirja julki juhlatunnelmissa

Kirkkokansan raamattupäivä

Viisikielinen-laulukirja julki juhlatunnelmissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2014 klo 13:48
Julkaisija: Kirkkokansan raamattupäivä

Viidennen herätysliikkeen järjestöjen yhteisen laulukirjan Viisikielisen julkistamisjuhla vietettiin Helsingin Kallion kirkossa 1.3.2014. Tilaisuudessa kuultiin muun muassa laulukirjan syntyyn vaikuttaneiden henkilöiden puheita. Tapahtumassa laulettiin myös Viisikielisen lauluja juhlayhtyeen säestyksellä.

Viisikielisen toimituskunnan puheenjohtajana toiminut Timo Rämä kertoi yleisölle vuosia kestäneestä laulujenkokoamisprosessista.

- Nyt tuntuu hienolta ja liikuttavalta. Olemme kokoontuneet toimituskunnan kanssa kerran kuussa kolmen vuoden ajan.

- Minulle laulukirja on yhden unelmani täyttymys. Nyt toista vuotta eläkkeellä ollessani olen päässyt urani huipulle, Kansanlähetyksen emerituslähetysjohtaja Rämä sanaili.

- Toimituskunnassa on vaikuttanut monia musiikin alan ammattilaisia, ja ratkaisevan panoksen ja asiantuntijuuden Viisikieliselle on antanut toimituskunnan sihteeri Risto Ranta-Aho, Rämä kiitteli.

Laulukokoelman yli 400 laulua käsittävän rungon hahmotteli jo 2000-luvun alussa kanttori Heini Kataja-Kantola. Häneltä on myös peräisin laulukirjan nimi.

- Nimi tuli viidennestä liikkeestä ja viisikielisestä kanteleesta, jota voivat soitella pienimmätkin Jumalan lapsista, Kataja-Kantola kertoi.

Kaikki laulukirjan taustajärjestöt kertoivat toivovansa Viisikielisen yhdistävän eri ikäpolvia toisiinsa ja Vapahtajaan. Toiveissa on jopa uusi "lauluherätys".

- Siellä, missä syntyy herätys, aina lauletaan. Nämä laulut ovat herätyksen tulosta, ja tässä on sekin vaara, että syntyy kuudes herätysliike ja julkaistaan Kuusikielinen, muusikko Pekka Simojoki lohkaisi.

Simojoki ja runoilija Anna-Mari Kaskinen ovat tavalla tai toisella mukana noin 70:ssä Viisikielisen kappaleessa. He ovat tehneet lukuisia lauluja yhdessä siten, että Kaskinen on sanoittanut ja Simojoki säveltänyt.

- Uuden laulukirjan luominen on aina ihme. Toimituskunnassa vieraillessani huomasin, että Viisikieliseen etsittiin lauluja varsinkin Jeesuksen sovitustyön merkityksestä ja uudesta elämästä hänen kanssaan.

- Uskon, että Viisikielinen voi rakentaa kirkossa siltoja ja auttaa suuntaamaan katseet siihen, mikä yhdistää.

Viisikielisen julkistamisjuhlaan osallistui noin 530 henkeä. Seuraavaksi laulukirja otetaan käyttöön kevään aikana ympäri Suomea järjestettävissä erilaisissa laulutilaisuuksissa. 

Lisätietoja ja tilausmahdollisuus: Viisikielisen kotisivuilta, Facebookista, Perussanoman sivuilta, Karas Sanan sivuilta  sekä Nettikirjakaupasta.

Kuvat: Erkki Jokinen

Kuva 11e Pekka Simojoen ja Anna Mari Kaskisen tuotantoa on Viisikielisessä runsaasti.

Kuva 6 e Kallion kirkkoon Viisikielisen julkistamisjuhlaan oli kokoontunut yli viisisataa vierasta.

Kuva e: Laulukirjan toimituskunnan puheenjohtajana toiminut Timo Rämä kertoi liikuttuneena yleisölle, että Viisikielinen on hänen yhden unelmansa täyttymys.

Katso SRO:n musalinjan musiikkivideo tästä.
 

Liitetiedostot

Viides herätysliike on sotien jälkeen syntynyt Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike. Liikkeen piirissä vaikuttavat Suomen Raamattuopiston Säätiö, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansan Raamattuseuran Säätiö, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjä sekä Medialähetys Sanansaattajat toimivat kirjan julkaisijoina.

www.kansanraamattuseura.fi | www.kylvaja.fi | www.sansa.fi | www.sekl.fi | www.opko.fi | www.sro.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs