Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Väkivaltaa vastaan: Naisten Linjan supermarraskuu

Naisten Linja

Väkivaltaa vastaan: Naisten Linjan supermarraskuu

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 06:00
Julkaisija: Naisten Linja

Naisten Linjan supermarraskuu tuo valoa pimeään

Marraskuun 25. päivänä vietetään YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää. Sen kunniaksi Naisten Linja puhuu naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan marraskuussa monin näkyvin keinoin.

Naisten Linja julkaisee joukkorahoituksella kirjan väkivallasta selviytymisestä

Naisten Linja julkaisee maaliskuussa kirjan ”Sitten olin vapaa” väkivaltaa kokeneiden naisten tarinoista ja väkivallasta selviytymisestä. Rahoitus kirjan toteuttamiseen kerätään joukkorahoituksella Mesenaatti.me -palvelussa. Rahoituskampanja on käynnissä 7.12. asti. Kampanja keräsi ensimmäisten kahden viikon aikana 5000 euron edestä ennakkotilauksia. Kampanjan tavoitesumma on 8500 euroa.

Tavoitteen ylittyessä kirjan painosmäärää pystytään kasvattamaan. Osa kirjoista lahjoitetaan suoraan väkivaltaa kokeneille naisille Naisten Linjan vertaistukiryhmissä. Kirjan toteuttaa helsinkiläinen yhteiskunnalliseen viestintään erikoistunut kollektiivi Noon.

”Olemme iloisesti yllättyneitä kirjan saamasta vastaanotosta. Väkivallasta selviytyneiden naisten tarinoiden kertomiselle on selvästi tilausta”, sanoo Naisten Linjan toiminnanjohtaja Pia Puu Oksanen. ”Parisuhdeväkivalta on Suomessa edelleen salattua. Väkivaltaa kokevat eivät tavallisesti jaa salaisuutta edes lähimmilleen, vaan yrittävät selviytyä yksin. Usein apua haetaan vasta äärimmäisessä tilanteessa. Tämän haluamme murtaa nostamalla selviytyjien tarinat näkyviin.”

“Sitten olin vapaa” -kirja antaa äänen myös Naisten Linjan vapaaehtoisille auttajille ja aiheeseen uppoutuneille suomalaisille taiteilijoille.

Tarinat ja taideteokset on koottu Naisten Linjan Jaa salaisuus -kampanjassa vuosina 2013–14. Jaa salaisuus -taiteilijakaarti on komea: mukana ovat matkan varrella olleet eri tavoin mm. Anja Snellman, Aino Venna, Meeri Koutaniemi, Mirel Wagner, Pertti Jarla, Samuli Putro, Antti Nylén, Timo Wright, Tiina-Rakel Liekki, Kaarina Kuusisto-Lukkari, Iina Kuustonen, Elsa Saisio, Ville Tietäväinen ja Milla Paloniemi.

Kirjan rahoitukseen voi osallistua osoitteessa www.mesenaatti.me tilaamalla kirjan itselleen tai läheiselle, tai lahjoittamalla sen Naisten Linjan kautta väkivaltaa kokeneelle naiselle. Kirjalahjakortin voi antaa myös joululahjaksi.

Naisten Linjan kampanja Ylen tv-kanavilla

Yleisradion kanavat esittävät viikoilla 47 ja 48 Naisten Linjan tv-spottia. Elina Hirvosen käsikirjoittaman spotin on ohjannut elokuvaohjaaja Annika Grof. Hirvosen esikoisteos oli vuonna 2005 Finlandia-ehdokas ja hänen viimeisimmän teoksensa käännösoikeudet on myyty kuuteen maahan. Grof on ohjannut ja käsikirjoittanut lukuisia dokumenttielokuvia, tv-sarjoja ja draamaa. Tuottajana toimii Tarasow Films. Laadukas ja koskettava spotti on esillä alkukuvana myös yhteiskunnallisen elokuvan Lens Politica -festivaalilla21.-23.11.

Lisää puhelinpäivystäjiä marraskuuksi

Tuoreimman tiedon mukaan Naisten Linjan puhelin tuuttaa vuosittain varattua yli tuhannelle soittajalle, vain yksi neljästä puhelusta pääsee läpi. Naisten Linjalla on sata koulutettua vapaaehtoista päivystäjää ja päivystyshuoneet Oulussa ja Helsingissä. Marraskuun kampanjan ajan Naisten Linja tulee päivystämään tuplamiehityksellä, jotta yhä useampi puhelu tulisi vastatuksi.

Uusi esteetön verkkopalvelu väkivaltaa kokeneille

Naisten Linjan uudistettu verkkosivusto aukeaa marraskuun lopulla. Uusi sivusto tarjoaa aiempaa enemmän avun kanavia väkivaltaa kokeneille verkkopalveluna. Sivusto sisältää nimettömästi toimivan kysymys-vastauspalvelun ja alustan verkkovertaistukiryhmien toimintaan. Sivut ovat esteettömät ja niiden avulla halutaan parantaa myös erityisryhmien pääsyä avun ja tuen äärelle.

 

Lisätietoja:

Pia Puu Oksanen
Toiminnanjohtaja
050-413 1470 
pia.oksanen(at)naistenlinja.fi

www.naistenlinja.fi

www.noonkollektiivi.fi


Väkivallan seurauksista selviytymisessä ensimmäinen keskustelu on usein ratkaisevin. Noin 30% suomalaisista naisista ja tytöistä kokee vuosittain joko henkistä, fyysistä ja/tai seksuaalista väkivaltaa. Joka kolmas nainen ei kerro väkivallasta kenellekään.


NAISTEN LINJA (www.naistenlinja.fi) on neuvonta- ja tukipalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen. Naisten Linja kuuntelee, tukee ja antaa tietoa väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Linja päivystää ma–pe klo 16–20 ja la-su klo 12–16 numerossa 0800 02400. Työtä rahoittaa Raha-automaattiyhdistys.

NAISTEN NETTI (www.naistennetti.fi) vastaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen kysymyksiin sähköisesti. 

OMAT RAJANI (www.omatrajani.fi) on 13–18 -vuotiaiden tyttöjen oma tietopaketti ja keskustelupaikka seurustelusta, omista rajoista ja väkivallan tunnistamisesta.      

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs