Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Uusi tähti Ruotsin dekkaritaivaalla: Anna Karolina Larsson

Minerva Kustannus Oy

Uusi tähti Ruotsin dekkaritaivaalla: Anna Karolina Larsson

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 13:02
Julkaisija: Minerva Kustannus Oy

Viikolla 14 suomeksi ilmestyvä Paviaanivarkaus on  nostanut Anna Karolina Larssonin kertaheitolla ruotsalaisten dekkarikirjailijoiden eturiviin.

                                                       

”Sääli paviaania.” Outo merkintä sisaren päiväkirjassa ja sen viereen piirretty paviaanin pää askarruttavat nuorta poliisia, Amanda Palleria. Sanna-sisaren sanotaan tehneen itsemurhan, mutta Amanda uskoo, että kuoleman takana on jotain muuta. Ei voi olla sattumaa, että usea Sannan tavoin raiskatuksi tullut tyttö päätyy samoihin aikoihin päättämään elämänsä.

Amandalla on tarkka suunnitelma, kuinka manipuloida Sanna-siskon elämään ja kuolemaan liittyvät kaksi miestä paljastamaan, mitä on tapahtunut. Hän viettelee molemmat.

Toinen miehistä on Amandan esimies, Sannan itsemurhaa ja sitä edeltänyttä raiskausta ilmeisen huonosti tutkinut Magnus Blomberg. Kiero, väkivaltainen ja seksiriippuvainen Magnus ei epäröi venyttää lain rajoja silloin, kun se palvelee hänen etujaan.

Toinen Sannan viimeisistä vaiheista tietävä henkilö on tämän entinen poikaystävä Adnan Nasimi. Arabitaustainen pikkurikollinen on juuri istunut vankilassa huumerikoksesta, ja mustasukkainen Magnus Blomberg on vakaasti päättänyt saattaa Adnanin takaisin kiven sisään saatuaan selville, että tämäkin tapailee Amandaa.

Kun Kolmårdenin eläintarhasta varastetaan paviaani, on Amanda varma, että sillä on jotain tekemistä hänen sisarensa kohtalon kanssa. Jäljet johtavat ulkomaalaisen rikollispomon omistamaan Bonobo-yökerhoon, ihmis- ja huumekaupan hermokeskukseen. Yksi yökerhon vakioasiakkaista on Magnus Blomberg.

Paviaanivarkaus on usean kertojan näkökulmasta etenevä vauhdikas mutta todentuntuinen rikostarina, joka on saanut kriitikot uumoilemaan Anna Karolina Larssonista Liza Marklundin ja Jens Lapiduksen manttelinperijää.  

 "Malmölainen poliisi Anna Karolina Larsson astuu esikoisessaan klassisen gangsteriromaanin saappaisiin à la Jens Lapidus. – – Hän luo taitavasti jännitystä, kuvaa poliisityötä realistisesti, ja hänen henkilöhahmonsa ovat miellyttävän monitahoisia. Tämä kaikki tekee Paviaanivarkaudesta yhden vuoden lukemisen arvoisimmista ruotsalaisista debyyteistä." – Nårra Skåne

Anna Karolina Larsson: Paviaanivarkaus

ISBN/EAN 978-952-312-121-8
Luokka 84.2
Suomennos Jänis Louhivuori
Sidottu
512 s.
Ilmestyy viikolla 14/2015     

Anna Karolina Larsson ontyöskennellyt poliisina vuodesta 2001, ensin Tukholmassa ja sitten Malmössä. Kirjoittamista hän ryhtyi opiskelemaan Lundin yliopistossa, koska halusi saattaa poliisityössä kerääntyneet kokemukset dekkarisarjaksi. Paviaanivarkaus on hänen esikoisteoksensa.

Liitetiedostot

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:
Merja Varon| 050-5474747 | merja.varon@minervakustannus.fi
Jorma Mahlanen | 044-5678072 | jorma.mahlanen@minervakustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs