Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Upea kirja tanssin maailmasta

Kirjapaja

Upea kirja tanssin maailmasta

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 15:47
Julkaisija: Kirjapaja

Liisa Vihmasen Varpaille-teos valottaa monipuolisesti baletin maailmaa, tanssin viehätystä ja tanssijan elämää, baletin vaatimia uhrauksia unohtamatta. Se on ainutlaatuinen katsaus näyttämön kulissien taakse ja suomalaisen baletin historiaan. Teoksessa pääsevät ääneen baletin legendat, kuten Doris Laine, Virpi Laristo ja Minna Tervamäki. Myös Kansallisoopperan balettioppilaitoksen nuoret opiskelijat kertovat vaativasta mutta palkitsevasta arjestaan.

”Kaikesta Suomen kulttuurimyönteisyydestä huolimatta koen, että tanssiin ei meillä panosteta samalla tavalla kuin joihinkin muihin kulttuurin alueisiin”, Liisa Vihmanen kirjoittaa. Hän haluaa kirjallaan herätellä ihmisiä huomaamaan, kuinka paljon mielenkiintoista kerrottavaa balettitanssijoilla on ja millä tavalla suomalaisen baletin historia nivoutuu suurempiin kokonaisuuksiin. Suurelle yleisölle baletin historiasta on kirjoitettu hyvin vähän, hän huomauttaa.

Balettia tanssivat pojat saavat kirjassa oman huomionsa. Kokemuksistaan puhuvat muun muassa Isto Turpeinen ja Jarmo Rastas. Myönteisestä kehityksestä huolimatta ennakkoluuloja balettia harrastavia poikia kohtaan on vielä tänäkin päivänä.

Kirjassa on Natalia Baerin ja Juha Reunasen omaleimaiset värivalokuvat. 40- ja 50-luvun balettikuvat ovat Virpi Lariston kotialbumista.

Vihmanen, Liisa: Varpaille – Balettia koko elämä. 156 s. Kirjapaja 2014, Helsinki. 156 s. Ovh. 37,20. Kl 77.3. ISBN 978-952-288-066-6

Liisa Vihmanen on toimittaja, joka tunnetaan Ylen radio- ja televisio-ohjelmista.  Dokumenttisarjastaan ”Baletti on kivaa” hän sai vuonna 2010 KOURA-palkinnon. Vihmanen on intohimoinen baletin harrastaja, joka on tanssinut kahdeksanvuotiaasta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Liisa Vihmanen, 040 830 7138; liisa.vihmanen@yle.fi tai Kirjapaja, viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, 040 553 4757; marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi.

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs