Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Tiina Raevaaran odotettu uutuusteos nyt julkaistu - Yö ei saa tulla on romaani pahuuden tältä puolen

Paasilinna

Tiina Raevaaran odotettu uutuusteos nyt julkaistu - Yö ei saa tulla on romaani pahuuden tältä puolen

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 11:01
Julkaisija: Paasilinna

Lehdistötiedote 22.1.2015

Tiina Raevaaran odotettu uutuusteos nyt julkaistu - Yö ei saa tulla on romaani pahuuden tältä puolen

Palkitun kirjailijan tumma ja väkevä romaani pahuuden tältä puolen. Teoksen innoittaja on E.T.A. Hoffmanin (1776-1822) kuuluisa novelli Nukuttaja (Nukkumatti).

Helsingissä pientä ja hiljaista elämäänsä elelevä Johannes, 25, tapaa pitkästä aikaa ystävänsä Antin.

Antin sisko Aalo, Johanneksen nuoruudenrakastettu, teki aikoinaan itsemurhan. Nyt Antti aikoo tappaa lääketehtailija Sandvallin, miehen, joka syöksi siskon kuolemaan. Tapahtumia tuntuvat ohjailevan sekavasti käyttäytyvän Antin lisäksi painajaisten Nukuttaja, hirviö joka varastaa ihmisten silmät, sekä Sandvallin outo, nukkemainen vaimo.

Johannes kiedotaan väkisin mukaan juonitteluun, jonka todellinen olemus paljastuu hänelle vasta, kun kaikki on jo ohi – ja Aalon salattu kohtalo selvinnyt.

Yö ei saa tulla on tunnelmaltaan kauhuromanttinen, jännittävä, välillä varsin pelottavakin, mutta silti kirja pysyttelee realismin rajojen sisällä ja tavoittelee dekkariperinteen noir -henkeä. Menneet murhenäytelmät selviävät ja salaisuudet paljastuvat. Maisemana toimivat Helsingin kadut, toisinaan pimeät ja uhkaavat, toisinaan kauniit ja kirkkaat.

Tarinasta löytyy niin kohtalokkaita naisia, vaanivaa hulluutta, houreita ja harhoja, epätoivoista rakkautta,  ihmisyyden ja ihmisruumiin rajojen pohdintaa, kuoleman ja väkivallan uhkaa sekä unohdusta ja kerran unohdetun paljastumista.

Yö ei saa tulla kertoo silmistä, unohduksesta, totuudesta, syyllisyydestä – ja pimeän pelosta.

Tiina Raevaara (s. 1979) on Runeberg-palkinnon saanut kirjailija. Vuonna 2011 palkittu En tunne sinua vierellä on novellikokoelma. Raevaara voitti Martti Joenpolven novellikilpailun vuonna 2006. Hänen esikoisromaaninsa Eräänä päivänä tyhjä taivas ilmestyi vuonna 2008. Hän on myös kirjoittanut tietoteoksen Koiraksi ihmiselle sekä romaanin Hukkajoki. Raevaara on koulutukseltaan filosofian tohtori, pääaineenaan perinnöllisyystiede. Nykyään hän työskentelee päätoimisena kirjailijana sekä pitää tiedeaiheista blogia Suomen Kuvalehden verkkosivuilla.

Kirjailijan työ vs. arki: Väitöstyön sivussa syntyi kaksi poikaa: esikoinen vuonna 2003 ja kuopus 2005. Loppuvuonna 2005 hän naputteli esikoisromaaniaan valmiiksi vauhdilla, ettei kuopus ehtisi syntyä ensin. Julkaisutahti on ollut kova: vuosina 2008 - 2015 hän on julkaissut 6 kirjaa. Kulunut syksy oli Raevaaralle vaikea, sillä kova tahti on kuluttavaa. Lisää aiheesta Raevaaran blogimerkinnässä: https://kirjailijoidensalaseura.wordpress.com/2015/01/10/olisi-helppoa-palaa-loppuun/

 

Lisätiedot, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt tiedottajalta:

tiedottaja Jorma Akkanen / jorma.akkanen@paasilinna.fi / 050 567 1888

Lataa kirjan kansikuva: http://paasilinna.fi/kirjat/yo-ei-saa-tulla/

Lataa kuva kirjailijasta: http://paasilinna.fi/kirjailijat/tiina-raevaara-2/

Saatavana myös e-kirjana.

Kustannusosakeyhtiö Paasilinna   •   Korkeavuorenkatu 35, 1. krs.  00130 Helsinki  •   puh. 040 418 5409   •  www.paasilinna.fi          

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs