Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » TIEDOTE: Hylätty puutarha vie vuosikymmeniksi vaietun mysteerin äärelle

Bazar Kustannus Oy

TIEDOTE: Hylätty puutarha vie vuosikymmeniksi vaietun mysteerin äärelle

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:30
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Kate Mortonin Hylätty puutarha on romaani suuresta salaisuudesta. Teos palkittiin Australiassa Vuoden romaanina.

Vuonna 1913 saapuu Australiaan matkustajalaiva, jonka kannella istuu pieni tyttölapsi. Tyttö on yksin. Salaperäinen nainen, joka lupasi pitää hänestä huolta on kadonnut. 
 
Lähes vuosisata myöhemmin nuori australialaisnainen Cassandra perii isoäidiltään Nelliltä vanhan englantilaismökin puutarhoineen. Perintö herättää naisen kiinnostuksen. Rakennuksella on mystinen maine kovaonnisen suvun salaisuuksien kätkijänä. Miten tuo mökki liittyy isoäidin menneisyyteen? Cassandra matkustaa Englantiin tutustuakseen perintöönsä ja ennen kaikkea isoäitinsä ja oman sukunsa vaiettuun historiaan.

Hylätty puutarha on romaani salaisuuksista. Tarina kulkee vuosikymmenten välillä paljastaen pikkuhiljaa henkilöhahmojensa salaisuuksia ja tapahtumien ketjua.  Romaani on kirjailija Kate Mortonille henkilökohtainen. Kirjailijan oman isoäidin menneisyydessä on paljon samaa kuin romaanin päähenkilön Nellin tarinassa.

Australialainen Kate Morton (s. 1976) asuu perheensä kanssa Brisbanessa. Morton opiskeli Lontoossa draamaa ja puheviestintää. Palattuaan kotimaahansa hän jatkoi kirjallisuuden opintojaan. Kirjailijan esikoisteos Paluu Rivertoniin (The House at Riverton, 2006) nousi ilmestyttyään Vuoden romaani -palkintoehdokkaaksi the British Book Awardseissa. Hylätty puutarha on kirjailijan toinen romaani. Kirjaa on myyty yhteensä 3,5 miljoonaa kappaletta ja Clint Eastwood on ostanut sen elokuvaoikeudet. Mortonilta on julkaistu neljä romaania, jotka kaikki on palkittu Australian kirja-alan arvostetulla Vuoden romaani -palkinnolla. Teosten käännösoikeudet on myyty 38 maahan ja kirjoja on myyty yhteensä 7,5 miljoonaa kappaletta. Suomeksi on julkaistu Paluu Rivertoniin (Bazar, 2011).

Englanninkielinen alkuteos: The Forgotten Garden
Suomennos: Hilkka Pekkanen
Sidottu / 672 sivua
ISBN: 9789522790941
KL: 84.2
Julkaisupäivä: 26.8.2014


Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Bazar Kustannus Oy, Tiedotus, Tmi Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, s-posti vilja@bazarkustannus.fi

Kirjailijan kotisivut: www.katemorton.com

LIITTEET: Kate Morton © Gillian van Niekerk, kansi_Hylätty puutarha

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus Oy kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs