Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » TIEDOTE: Bazar Kustannuksen kevät 2015: Kansainvälisiä lukuromaaneja, kotimaisia lastenkirjoja ja tietoa

Bazar Kustannus Oy

TIEDOTE: Bazar Kustannuksen kevät 2015: Kansainvälisiä lukuromaaneja, kotimaisia lastenkirjoja ja tietoa

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 10:02
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Kansainvälisiä lukuromaaneja, kotimaisia lastenkirjoja ja tietoa


Bazarin kevään 2015 uusia kansainvälisiä kirjoittajia ovat Rabih Alameddine, Jessica Brockmole, Emma Chase, Terry Hayes sekä John Williams. Uusia romaaneja julkaistaan myös tutuilta tekijöiltä Mikael Bergstrandilta, Cecilia Samartinilta ja Stefan Tegenfalkilta. Lastenkirjallisuuden tarjonta laajentuu kotimaisten kirjoittajien ja kuvittajien Eppu Nuotion, Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin teoksilla. Vuoden keittokirja -voittaja Mirja von Knorring vie lukijat Saarenmaan keittiöihin, Bailamama tutustuttaa naiset lantionpohjalihaksia voimistavaan harjoitteluun ja Marie Kondo siivouksen salaisuuksiin.


Yhdysvaltalaisen Jessica Brockmolen esikoisromaani Kirjeitä saarelta (Letters from Skye) kertoo nuoren skotlantilaisen runoilijan Elspethin ja amerikkalaisen opiskelijan Daveyn rakkaustarinan maailmansotien aikaan. Tiiviin kirjeenvaihdon mukana kulkeva tarina vie lukijaa nuorten rakastavaisten sekä Elspethin ja tämän tyttären Margaretin mukana sotien rintamille, Euroopan suurkaupunkeihin ja pienelle Skyen saarelle Skotlannin edustalle. Romaanin on suomentanut Marja Helanen, ja se ilmestyy tammikuussa 2015.

Yhdysvaltalaisen John Williamsin Stoner (Stoner) ilmestyi jo yli 50 vuotta sitten. Vuonna 2003 otettu uusi painos nosti teoksen kansainväliseksi ilmiöksi. John Williams kertoo hiljaisella äänellä nuoren ja hintelän William Stonerin kasvusta yliopisto-opiskelijaksi, perheenisäksi, aviomieheksi, rakastajaksi – ja opettajaksi. Vakavamielinen Stoner omistautuu työlleen, jota hän tekee loppuun saakka täydestä sydämestään ja tinkimättömästi. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro, ja se ilmestyy helmikuussa.

Mikael Bergstrandin Delhin kauneimmat kädet ilmestyi syksyllä 2012. Sumua Darjeelingissa – ja teetä (Dimma över Darjeeling) jatkaa Göran Borgin tarinaa. Göranin elo Ruotsissa ei ota onnistuakseen ja arki masentaa. Ajatukset palaavat Intiaan ja parhaaseen ystävään Yogiin, joka on menossa naimisiin. Göran päättää rientää ystävänsä avuksi. Bergstrand on itsekin asunut Intiassa. Hän työskenteli viimeiset toimittajanvuotensa New Delhissä. Helmikuussa ilmestyvän kirjan on suomentanut Sanna Manninen.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelun salainen agentti, Vaeltaja, saa käskyn palata eläkkeeltä. On tapahtunut murha, jonka selvittämisessä tarvitaan apua. Murha on kuitenkin vain alkusoittoa suunnitelmalle, jonka tähtäimessä on Yhdysvaltojen tuho. Terry Hayesin Vaeltaja (I am Pilgrim) on agenttijännäri ja kuvaus suurvallan terrorisminvastaisesta toiminnasta. Hayes on työskennellyt toimittajana, elokuvakäsikirjoittajana sekä tuottajana. Hänen töitään ovat muun muassa Mad Max -elokuvat. Isossa-Britanniassa syntynyt kirjailija asuu perheineen Australiassa. Helmikuussa ilmestyvän Vaeltajan on suomentanut Sami Rouhento.

Cecilia Samartinin Los Peregrinos (Los Peregrinos) on Samartinin Peregrino-trilogian päätösosa. Romaani kutoo yhteen Señor Peregrinossa ja La Peregrinassa alkaneet maagiset tarinat ja vahvistaa kirjojen sanoman tarinankerronnan parantavasta voimasta. Yhdysvaltalainen Samartin on syntynyt Kuubassa. Hän on koulutukseltaan psykoterapeutti ja työskentelee edelleen perheterapeuttina sekä vapaaehtoistyössä latinosiirtolaisten parissa. Romaanin on suomentanut Tiina Sjelvgren, ja se ilmestyy maaliskuussa.

Ruotsalaisen Stefan Tegenfalkin Pahan kasvot (Den fälande länken) päättää kolmiosaisen dekkarisarjan. Silmittömän murhasarjan tekijä on edelleen vapaana, ja johtolangat vievät oikeuslaitoksen huipulle. Tapausta tutkineet rikoskomisario Walter Gröhn ja ylikonstaapeli Jonna de Brugge eivät kehotuksista huolimatta pysy erossa tutkinnasta, vaan jatkavat työtä tahoillaan. Sarjassa on julkaistu teokset Vihan aika (2013) ja Koston vanki (2014). Maaliskuussa ilmestyvän kirjan on suomentanut Laura Beck.

Rabih Alameddinen Hakawati, tarinankertoja (The Hakawati) on aikamme versio Tuhannen ja yhden yön tarinoista. Nuori Osama al-Kharrat matkustaa Los Angelesista Beirutiin isänsä kuolinvuoteelle. Muuttuneessa synnyinkaupungissaan isäänsä sureva Osama ja hänen perheensä hakevat lohtua tarinoista. Tarinat kertovat libanonilaisen kulttuurin historiasta sekä ajastamme päättymättömän sodan keskellä. Libanonissa syntynyt Alameddine asuu nykyisin Kaliforniassa. Kirjan on suomentanut Pirkko Biström, ja se ilmestyy huhtikuussa.

Yhdysvaltalaisen Emma Chasen esikoisromaani Taklattu (Tangled) aloittaa uuden romaanisarjan. Kun menestynyt ja komea newyorkilaismies Drew Evans kohtaa kauniin ja älykkään Katherinen, hän on elämänsä kovimman haasteen edessä. Vannoutunut naistenkaataja haluaa muutakin kuin seksiä, mutta miten voittaa naisen rakkaus? Goodreads-sivusto on valinnut Chasen vuoden 2013 kirjailijatulokkaaksi. Huhtikuussa ilmestyvän teoksen on suomentanut Helinä Kangas.    


Kotimaista lastenkirjallisuutta tunnetuilta tekijöiltä


Eppu Nuotion ja Aino Louhen Tämä vai tuo? Viljan syntymäpäivät aloittaa Fiinu-tytöstä kertovan lasten kuvakirjasarjan. Sarjan ensimmäisessä osassa Fiinu on lähdössä parhaan ystävänsä Viljan syntymäpäiville. Nuotio on palkittu kirjailija ja toiminut Unisefin Hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2002 saakka. Louhi on kuvataiteilija, kuvittaja ja sarjakuvantekijä. Teos on Louhen ensimmäinen lastenkirjakuvitus. 3─5-vuotiaille suunnattu kirja julkaistaan tammikuussa.

Eppu Nuotion, Maami Snellmanin ja Sanna Pelliccionin Maami Mustikka. Satuja ja satutehtäviä on uudenlainen satukirja pienille lapsille. Kirja tukee lasten lukemaan oppimista sekä innostaa lapsia ja aikuisia kirjallisuuden pariin. Nuotion kirjoittamiin satuihin on yhdistetty sanataideopettajana työskentelevän Snellmanin sanataidetehtäviä sekä Pelliccionin kuvitus ja askartelutehtäviä. Kirja ilmestyy tammikuussa.


Lähiruokaa, lihasvoimaa ja kodinhoidon taikaa


Naisten tärkein lihasryhmä lantionpohjalihakset jää usein turhan vähälle huomiolle. Fysioterapeutti Maija Kiljunen ja kätilö Emilia Ek-Huuhka ovat koonneet kirjaansa Bailamama – Pysy tiukkana 52 asentoa, joilla voi vahvistaa lantion seudun lihaksia. Kaiken ikäisille naisille sopivat harjoitteet lisäävät muun muassa seksuaalista nautintoa ja parantavat virtsanpidätyskykyä. Teos julkaistaan tammikuussa.

Japanilainen Marie Kondo on kehittänyt menetelmän sotkun ja kaaoksen selättämiseksi. Kirjassaan KonMari. Siivouksen elämänmullistava taika (The Life-Changing Magic of Tidying) Kondo opastaa lukijoita, miten päästään eroon turhasta tavarasta ja kuinka luodaan rauha kaaoksen keskelle. Tehosiivouksen jälkeen koti on siisti ja elämä seesteistä. Kirjan on suomentanut Päivi Rekiaro, ja se ilmestyy helmikuussa.

Mirja von Knorringin Villiä ja kesyä lähiruokaa -teos syventyy Saarenmaan lähiruokaan. Muhun saarella aikaansa viettävä ruokatutkimusmatkailija on tutustunut seudun ihmisiin, ruokakulttuuriin ja ruoanlaittotapoihin. Kansien väliin on tallennettu värikkäät tapaamiset, metsästys- ja kalastusretket sekä yhteiset herkuttelut resepteineen. Joukosta löytyvät muun muassa villisikapaisti, kaalisipulipiirakka ja kirsikkapannukakku. Kirjan kuvat on kuvannut Lasse Lecklin. Kirja ilmestyy maaliskuussa.


Lisätiedot, katalogit ja arvostelukappaleet


Bazar Kustannus Oy, tiedotus, Tmi Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja@bazarkustannus.fi

Katalogit: http://www.bazarforlag.fi/kirjat/katalogit-ja-esitteet-
 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs