Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Tarvitseeko köyhän käydä koulua?

Into Kustannus

Tarvitseeko köyhän käydä koulua?

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2016 klo 09:46
Julkaisija: Into Kustannus

Suomen koulutuspolitiikan tulevaisuus -kirja julkaistaan Työväenliikkeen kirjastossa 15.9. klo 17 (Sörnäisten rantatie 25 A 1), keskustelussa mukana entinen opetusministeri, kansanedustaja Jukka Gustafsson, SAK:n koulutuspäällikkö Mikko Koskinen ja koulutussosiologian asiantuntija Maria Rytkönen. Tervetuloa! 

Katri Söderin ja Anette Karlssonin toimittama teos Suomen koulutuspolitiikan tulevaisuus (Into Kustannus 2016) pureutuu Suomen koulutuksen tämänhetkiseen tilaan ja siihen, mikä on sen tulevaisuus tilanteessa, jossa subjektiivista oikeutta varhaiskasvatukseen rajataan ja vähän koulutettujen lapsista kasvaa vähän koulutettuja.

Tasa-arvo on ollut Suomen koulutuspolitiikan avain ja johtanut ylistettyyn PISA-menestykseen, mutta tilanne on nyt muuttumassa. Erot esimerkiksi ammattikoulun ja lukion käyneiden tietoteknisissä taidoissa ovat huomattavat.

Teoksen kirjoittajat perehtyvät Suomen koulutuspolitiikkaan eri näkökulmista: käsittelyyn pääsevät niin koulutuksen periytyvyys, ammatillisen koulutuksen kehittäminen kuin opiskelijan toimeentulokin. Kaikki koulutusasteet saavat oman osansa pohdinnoista. Tärkein kysymys onkin, onko Suomesta tulossa koulutuksen suhteen luokkayhteiskunta ja miten koulutuspolitiikkaa tulisi kehittää sen välttämiseksi.

Katri Söder on Työväen Sivistysliiton koulutusjohtaja ja Anette Karlsson Uudenmaan demarinaisten puheenjohtaja. Kirjoittajien joukossa on muun muassa kouluhallituksen entinen pääjohtaja Erkki Aho, entiset opetusministerit Krista Kiuru ja Jukka Gustafsson sekä entinen Yleisradion pääjohtaja Sakari Kiuru.

http://intokustannus.fi/kirja/suomen-koulutus%c2%adpolitiikan-tulevaisuus/

ISBN: 978-952-264-681-1

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Katri Söder, katri.soder@tsl.fi
Anette Karlsson, anette.h.karlsson@gmail.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs