Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Taiteelle pyhitetty elämä: kirja ainutlaatuisen taiteenkeräilijä Sigurd Frosteruksen elämästä ja kokoelmasta.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Taiteelle pyhitetty elämä: kirja ainutlaatuisen taiteenkeräilijä Sigurd Frosteruksen elämästä ja kokoelmasta.

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2015 klo 07:00
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Suuri yleisö tuntee Sigurd Frosteruksen parhaiten Stockmannin tavaratalon arkkitehtina. Paitsi arkkitehti, Frosterus oli myös taiteenkeräilijä, kriitikko, esseisti ja taiteen teoreetikko: yksi monipuolisimmista henkilöistä Suomen 1900-luvun alun kulttuurielämässä. Tuore teos Sigurd Frosterus. Taide elämänasenteena esittelee laajasti Frosteruksen kokoelmaa ja ainutlaatuisen taiteenkeräilijän elämää.

Sigurd Frosterus oli viime vuosisadan vaihteessa ainoa suomalainen, joka tarttui tilaisuuteen hankkia laajemmassa mittakaavassa avantgardetaidetta. Frosteruksen jälki-impressionistinen taidekokoelma kuuluu aikansa merkittävimpiin modernin taiteen yksityiskokoelmiin Suomessa. Teos esittelee taidekokoelman syntyä ja vaiheita sekä tapaa, jolla Frosteruksen taidenäkemys heijastuu kokoelmassa.

Frosteruksen huomattava taidekokoelma on ollut nähtävillä paitsi museoissa, myös arkkitehdin omissa kodeissa. Teos avaa tapaa, jolla arkkitehtuuri, keramiikka, huonekalusuunnittelu ja kuvataide limittyivät harmoniseksi osaksi yksityiskodin sisustusta. Se luo kuvan taiteelle pyhitetystä elämästä ja vaikuttavasta ajattelijasta, jonka koko elämä kietoutui kulttuuri- ja taideharrastusten ympärille.

Itha O’Neillin toimittaja ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantama teos julkistetaan Amos Andersonin taidemuseossa Frosteruksen kokoelmaa esittelevän, samannimisen näyttelyn avajaisten yhteydessä. Teos julkaistaan samalla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kirjan ja näyttelyn tiedotustilaisuus järjestetään torstaina 1.10. klo 11 Amos Andersonin museossa (Yrjönkatu 27, Helsinki).

Tervetuloa.

Linkki kirjan kansikuvaan.

Itha O’Neill (toim.)
Sigurd Frosterus
Taide elämänasenteena
176 s.
| SKS 2015

Lisätiedot: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@finlit.fi

____________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä vajaat sata henkilöä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs