Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Taidesalonki 100 vuotta. Uutuusteos maamme vanhimman taidegallerian helmistä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Taidesalonki 100 vuotta. Uutuusteos maamme vanhimman taidegallerian helmistä

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 17:46
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Maamme vanhin yhä toimiva taidegalleria, Taidesalonki, täyttää tänä vuonna sata vuotta. Aikana, jolloin muutokset ovat nopeita ja niitä myös vaaditaan usein, pieni satavuotias perheyritys on harvinaisuus.  Miten Taidesalonki on selviytynyt kiihtyvässä kilpailussa, ja mitkä ovat olleet sen toiminnan kulmakiviä sadan vuoden ajan?

Taidesalongin perusti sata vuotta sitten Leonard Bäcksbacka mielenkiinnosta oman ajan suomalaista taidetta kohtaan. Tänä päivänä Taidesalonkia pitää perustajan pojantytär Christina Bäcksbacka. Taidesalonki on aina toiminut paitsi estradina aikalaistaiteilijoiden näyttelyille, myös taide- ja antiikkikaupan näyttämönä.

Satavuotista Taidesalonkia juhlistetaan tänä vuonna usean näyttelyn lisäksi Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantamalla julkaisulla Satavuotisen toiminnan jälkiä – Taidesalonki 1915-2015. Teoksen artikkeleissa tutustutaan Taidesalongin ja samalla maamme taidehistorian vaiheisiin valikoitujen taiteilijoiden ja taide- ja antiikkiteosten kautta.

Artikkelien kirjoittajat ovat oman aiheensa johtavia asiantuntijoita. Jaakko Hämeen-Anttilan, Ville Lukkarisen, Sanna Tuulikankaan ja Timo Vuorikosken artikkelit käsittelevät muun muassa arabialais-islamilaista miniatyyritaidetta, Taidesalongissa esiteltyjä suomalaisen maalaustaiteen historian avainteoksia ja uudempaa taidetta sekä Tyko Sallisen vaimostaan maalaamia Mirri-muotokuvia. Christina Bäcksbacka itse on kirjoittanut kirjaan esipuheen sekä artikkelit Taidesalongin tunnuksesta ja Taidesalongin kautta kulkeneista antiikkiesineistä ja huonekaluista. Lisäksi teos sisältää Taidesalongin kattavan näyttelyhistorian.

Upeasti kuvitettu teos sisältää kaikki artikkelit sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lehdistötilaisuus keskiviikkona 14.10. klo 10 Helsingin taidemuseo HAM:ssa (Tennispalatsi, Eteläinen rautatienkatu 8, 2. krs).

Tilaisuudessa saadaan katsaus juhlakirjaan sekä Taidesalongin juhlanäyttelyihin. Tervetuloa!

Linkki kirjan kansikuvaan.

Lisätiedot: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@finlit.fi

Christina Bäcksbacka ja Sanna Tuulikangas (toim.)
Satavuotisen toiminnan jälkiä. Spår av en hundraårig verksamhet.
Taidesalonki 1915–2015. Konstsalongen 1915–2015.
320 s. | SKS 2015

____________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä vajaat sata henkilöä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs