Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Supermessut alkoivat Tampereella palkitsemisten merkeissä

Tampereen Messut

Supermessut alkoivat Tampereella palkitsemisten merkeissä

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 11:44
Julkaisija: Tampereen Messut

VIIDEN TAPAHTUMAN KOKONAISUUS ON TÄYNNÄ TÄHTIÄ JA ILOA

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa alkoivat perjantaina 11.4.2014 odotetut Supermessut. Viiden tapahtuman kokonaisuus on sisällöllisesti monipuolisin messutapahtuma, joka Tampereella on koskaan järjestetty. Puutarha, Kotimaan Matkailu, Viini, Kirja ja Tampere Bike Show kokoavat saman katon alle 450 näytteilleasettajaa, 270 esiintyjää ja 150 tuntia ohjelmaa. Supermessut ovat hyväntuuliset ja antoisat kevätkarnevaalit kaikenikäisille. Messut jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Avajaispäivänä messuilla palkittiin Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry Turusta. Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustuksen sai Harrinivan Lomakeskus Oy Muoniosta.

Vuoden Avoin Puutarha -tunnustus Peltolan Siirtolapuutarhayhdistykselle

Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksen sai Peltolan Siirtolapuutarhayhdistys ry, josta palkinnon  vastaanotti puheenjohtaja Marja-Leena Knuutinen. Tunnustuksen saajan julkistivat Puutarhaliitto ryn toimitusjohtaja Katarina Lassheikki ja Svenska Trädgårdsförbundet rfn toiminnanjohtaja Nina Holmlund. Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella halutaan nostaa esille Avoimet puutarhat -teemapäivään osallistuneita elämyksellisiä puutarhoja, tukea suomalaista puutarhakulttuuria ja puutarhaharrastusta sekä edistää puutarhamatkailua. Tunnustus luovutettiin nyt toista kertaa ja viime elokuussa järjestetyn avointen puutarhojen teemapäivän kokemusten pohjalta. Puheenvuorot ja lisätiedot www.supermessut.fi (Medialle)

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2014 on Harrinivan Lomakeskus Oy

Vuoden Kotimaan Matkailuyrityksenä palkittu Harrinivan Lomakeskus Oy on vuonna 1973 toimintansa aloittanut perheyritys, joka sijaitsee Tunturi-Lapissa Muoniossa. Valintaraati korosti perusteluissaan yrityksen ammattitaitoa, aktiivisuutta ja monipuolisuutta sekä erinomaista asiakaspalvelua. Kolmannen kerran jaetun tunnustuksen otti vastaan omistaja, hotellin johtaja Maria Pietikäinen Harrinivan Lomakeskus Oystä. Palkinnon saajan julkisti matkailujohtaja Pirjo Puukka Tredea Oystä.
Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tiedote, puheenvuorot ja lisätiedot www.supermessut.fi (Medialle)

Sonja Lumme antaa vinkkejä kotipihan kasvihuoneista Suomen leveysasteilla

Vuoden Avoin Puutarha- ja Vuoden Kotimaan Matkailuyritys -tunnustusten lisäksi Supermessujen tiedotustilaisuudessa nostettiin perjantaina 11.4.esille muitakin messujen sisältöön liittyviä teemoja. Puutarha-messujen osalta Suomen Puutarhakauppiaat ryn puheenjohtaja Sami Pihkoluoma korosti Vuoden Puutarhatuotteeksi 2014 valittujen FinE®-kasvien etuja.Puutarhatoimittaja Sonja Lumme kertoi kotipihan kasvihuoneesta Suomen leveysasteilla. Maaliskuussa uuden puutarhakirjan Kotipihan kasvihuone (Tammi) julkaissut Lumme kertoo aiheesta yleisölle perjantaina ja lauantaina. Laulavalta puutarhurilta kuullaan lauantaina myös musiikkiesitys.

Kotimaan Matkailumessujen osalta Innolink Research Oyn tutkimusjohtaja, myyntijohtaja Mikko Kesä selvitti Pirkanmaan kulttuurimatkailun kehittämishankkeen tutkimustuloksia. Viinikonsultti Timo Jokinen kertoi yhdessä Brasilian Suomen suurlähettilään Norton de Andrade Mello Rapestan kanssa toista kertaa pidettävistä Tampereen Viinimessuista, jotka ovat nyt aiempaa kansainvälisemmät.

Kirjailija, runoilija Tuija Välipakka kertoi Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi messuilla sunnuntaina pidettävästä Minun Toveni -keskustelutilaisuudesta ajatuksella miten ja miksi Tove Jansson meitä kosketti. Uuden moottoripyörätapahtuman Tampere Bike Shown puheenvuoron piti Mr. Moore Motorcycles Oyn  Harley-Davidson Tampereen yrittäjä Mika Nieminen, joka kertoi moottoripyöräkaupan näkymistä Harley-Davidsoneiden osalta.
Tiedotustilaisuuden puheenvuorot ja muut tiedotusmateriaalit www.supermessut.fi (Medialle).

Supermessut on käytössä tapahtumakokonaisuuden kattonimenä nyt toista kertaa. Valtakunnalliset Puutarha-messut järjestetään kuitenkin jo 12. kerran, Kotimaan Matkailumessut 6. kerran, Kirja-tapahtuma 5. kerran ja Tampereen Viinimessut toisen kerran. Uutuutena on moottoripyöriä ja moottoripyöräharrastusta esittelevä Tampere Bike Show. Edellisen kerran vuonna 2012 järjestetyt Supermessut houkuttelivat lähes 26 000 messuvierasta kolmen päivän aikana.

Puutarha: Ideapihoilta voi hakea inspiraatiota omaan pihaan ja puutarhaan

Valtakunnallinen puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma Puutarha esittelee laajat valikoimat uutuuksia ja kestosuosikkeja pihoihin, puutarhoihin, parvekkeille ja patioille. Messuilla voi tehdä kasvi-, tuote, materiaali- ja konehankintoja sekä tutustua puutarhasisustamiseen ja muuhun palvelutajontaan ammattilaisten avustamana. Esillä ovat kukat, kasvit, sipulit ja siemenet sekä piha- ja parvekekalusteet, puutarhakoneet ja -välineet sekä keittiöpuutarhan hyötykasvit. Ideapihat tarjoavat inspiraatiota ja käytännön vinkkejä oikeiden pihojen muodossa. Esillä ovat Ekopiha, Lomapiha, Kotipiha ja Kaupunkiviljelypiha. Kaikkina päivinä pidetään suositut Puutarhan kyselytunnit, joissa asiantuntijat vastaavat yleisön kysymyksiin. Ajankohtaista tietoa on tarjolla myös lukuisissa tietoiskuissa. Omakotitalkkarit auttavat messuvieraita kasaamaan maksutta linnunpönttöjä, jotka kävijät saavat mukaansa. Tempauksen järjestävät OKL Hämeen piirijärjestö ry ja Hervannan Omakotiyhdistys ry. Suomen Puutarhakauppiaat ryn istutuspisteellä lapset saavat istuttaa mansikantaimen ja viedä sen kotiin ilmaiseksi. Messuilla on myös muotitaiteilija Jukka Rintalan Keväinen kattausnäyttely, Vuoden Puutarhatuote 2014 -näyttely sekä Parveke- ja kasvihuonenäyttely.
Lisätiedot ja ohjelma www.supermessut.fi (Puutarha).

Kotimaan Matkailumessut ovat täynnä tähtiesiintyjiä, suosikkihahmoja ja upeita matkakohteita

Kotimaan Matkailumessut ovat täynnä toinen toistaan kiinnostavampia kotimaan matkailukohteita. Kohteet esittäytyvät näyttävästi myös näytteilleasettajien tuottamalla upealla ohjelmalla, joka tuo messuille lukuisia tunnettuja kasvoja ja kiinnostavia hahmoja. Messuilla riittää myös valtavasti ohjelmaa lapsille. Alueella nähdään muun muassa Riitta, Ti-Ti Nalle, Tau Nalle, Ti-Ri Vauva sekä uusi tyttövauva Trioli, Muumit, Herra Hakkarainen, Jukunalle ja monet muut suosikkihahmot. Tampereen Teatterin Ihmisen Osa -näytelmän pääroolin tekevä näyttelijälegenda Anja Pohjola nousee lavalle lauantaina. Sunnuntaina  tvstä tutut veijarit Janne Kataja ja Aku Hirviniemi laittavat lavan sekaisin hilpeällä show’llaan. Messuilla nähdään myös useita muita musiikin ja teatterin tähtiä. Kotimaan Matkailumessut juontaa Sebastian Rejman.
Lisätiedot ja ohjelma www.supermessut.fi (Kotimaan Matkailu).

Kansainvälisesti kiinnostavat Tampereen Viinimessut ovat avoinna iltakahdeksaan

Viinikulttuuria ja viiniharrastamista esittelevä tapahtuma Tampereen Viinimessut ovat laajentuneet ja kansainvälistyneet ensimmäisestä järjestämiskerrasta. Messuilla on mukana satoja eri viinejä ja kymmeniä viinitiloja. Tänä vuonna esillä on laaja kattaus italialaisia ja etelä-afikkalaisia viinejä. Etelä-Afrikasta on mukana myös huippuviinitila De Grendel. Lisäksi viinejä on muun muassa Espanjasta, Slovakiasta, Ranskasta ja Saksasta. Tasting-huoneissa pidettävissä maksullisissa viininmaistajaisissa voi tutustua viineihin asiantuntijoiden johdolla. Luentoja ja tietoiskuja pidetään myös ohjelmalavalla. Rieslingin vertikaalimaistatusta johtaa enologi Frank John Hirschhorner Weinkontorista ja italialainen mestari Fabio Piccoli esittelee oman maansa parhaimmistoa. Uutuutena messuilla on Keittiöjätin Gourmet-keittiö, jossa nähdään esimerkiksi etelä-afrikkalainen kokki ja kirjailija Marlene van der Westhuizen. Viinimessut ovat perjantaina ja lauantaina avoinna iltaan saakka (pe ja la klo 12–20). Lisätiedot www.supermessut.fi (Viini).

Kirja-teema tuo messuille kirjailijoita ja keskusteluja – Tove Janssonin juhlavuosi näkyy ohjelmassa

Kirja-tapahtumassa on kirjojen ohella runsaasti ohjelmaa kirjailijahaastatteluista erilaisiin keskusteluihin. Aamulehden kirjallisuuskeskustelussa pureudutaan lauantaina aiheeseen Matkailua pintaa syvemmältä. Keskustelemaan saapuu myös matkakirjailija, MTV3n Pariisin kirjeenvaihtaja Helena Petäistö. Ohjelmassa on myös Vanhan kirjallisuuden päivien 30-vuotisjuhlakiertueen keskustelutilaisuus teemalla Kirjan ja kirjallisuuden puolesta. Haastatteluissa nähdään useita tunnettuja tähtiä. Lisätiedot www.supermessut.fi (Kirja).

Tampere Bike Show lupaa pärinää ja nähtävää moottoripyörien ystäville

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Tampere Bike Show täyttää uuden E-hallin moottoripyörillä sekä moottoripyöräilyyn liittyvillä varusteillaja tarvikkeilla. Rentoa fiilistä tapahtumaan tuo huikea ohjelma ja teema-alueet. Biker's Heaven esittelee merkistä ja mallista riippumatta viimeisteltyjä kaunottaria sekä special moottoripyöriä. Moottoripyörien rakentelua pääsee hämmästelemään palkintopöydät putsanneiden Euroopan huippujen johdolla omalla osastolla. Power Hell-alue tarjoaa räjähtävää voimaa, taitoa ja moottoreiden jyrinää. Esillä on huipputason turbo- ja kiihdytysmoottoripyöriä sekä dynopenkki. Kulture Arena esittelee moottoripyöräilyn ympärille rakentunutta rikasta kulttuuria. Ohjelma-alueella viihtyy koko perhe, sillä lapsien ilona on muun muassa Eetu-pelle. Aktiiviset moottoripyöräharrastajat Mato Valtonen ja Kalle Isokallio ovat haastateltavina sunnuntaina. Tapahtuman juontaa Iriz Silander.Tampereen Messut Oy toteuttaa uuden tapahtuman yhteistyökumppaninaan Hämeenlinna Bike Show. Lisätiedot www.supermessu.fi (BikeShow).

Mediamateriaalit www.supermessut.fi (Medialle), Tampereen Messujen mediapankki www.epressi.com.

LISÄTIEDOT www.supermessut.fi, Facebook: facebook.com/supermessut, Twitter: @TampereenMessut
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Pauliina Lindgren, projektipäällikkö, p. 050 516 4004, pauliina.lindgren(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133, tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi
Aino Paavola, viestintäassistentti, p. 0400 914 877, aino.paavola(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs