Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » SUORA NÄKEMINEN MULLISTAA MIELEN

Viisas Elämä

SUORA NÄKEMINEN MULLISTAA MIELEN

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 13:37
Julkaisija: Viisas Elämä

LEHDISTÖTIEDOTE 17.9.2015 Julkaisuvapaa heti

Nykyinen maailmankuvamme perustuu oletuksiin, jotka ovat vääriä ja vaarallisia. Kaikki ihmisen luomat ongelmat ovat ratkaistavissa muuttamalla käsityksemme mielestä ja todellisuudesta.

Tähän päätyivät kaksi viisasta miestä, jotka vuosina 1961–1986 keskustelivat ihmisenä olemisen keskeisistä kysymyksistä syvällisemmin kuin ehkä koskaan aiemmin. Heidän mukaansa me ihmiset elämme kahdessa maailmassa, joista toinen on totta ja toinen mielemme tuotetta.

Maailman ongelmat ovat pääosin seurausta ihmisen mielestä, joka tulkitsee todellisuutta omien kuvitelmiensa mukaisesti. Katselemme maailmaa vääristävien linssien läpi, ehdollistumisemme ehdoilla. Tämä johtaa siihen, että toimimme itsekeskeisesti ja tuhoa tuottavasti.

Lauantaina Viisas elämä -messuilla Tampere-talossa julkaistu kirja Mielen tuolle puolen (Basam Books 2015) kuvaa, mikä mielessä on pielessä ja mitä tilanteelle voi tehdä. Ratkaisu ei ole helppo, mutta se on yksinkertainen: ihmisen on vapauduttava tajunnan tyranniasta ja ajattelu on palautettava paikalle, jolle se kuuluu.

Kirja kuvaa havaintoja, joita elämänfilosofi Jiddu Krishnamurti ja teoreettisen fysiikan professori David Bohm tekivät 52 nauhoitetussa keskustelussa. He haastoivat vallalla olevat käsitykset mielestä ja todellisuudesta. Erityisen vahingollisia ovat käsityksemme yksilöllisestä erillisyydestä ja psykologisesta ajasta.

Asioiden näkeminen sellaisena kuin ne oikeasti ovat mullistaa maailmankuvamme ja paljastaa todellisuuden, johon egolla ei ole asiaa. Se on olemassaolon perusta ja yhdistää ihmiset. Suora näkeminen vapauttaa aivot käsitteiden ja kuvitelmien todellisuudesta, menneestä ja tulevasta, ajan ja erillisyyden tunteesta.

Kirja on kirjoitettu englanniksi ja julkaistaan lähiaikoina nimellä Beyond the Mind, mutta julkaistiin jo nyt kirjoittajan suomentamana.

Kirjan kirjoittaja Heikki Peltola on tietokirjailija, joka on vuodesta 1977 seurannut Krishnamurtin ja David Bohmin yhteistyötä läheltä. Mielen tuolle puolen on hänen kahdeksas kirjansa. Hän on myös suomentanut kirjan Ajan päättyminen, joka sisältää 17 keskustelua Bohmin ja Krishnamurtin välillä vuosina 1980 ja 1983.

"Mielen tuolla puolen on vavahduttava, ylevöittävän kohottava mestariteos, suomalaisen elämänfilosofisen kirjallisuuden valomajakka.” Filosofi Esa Saarinen

 

Kirja: Mielen tuolle puolen
Kirjailija: Heikki Peltola
ISBN: 9789522604064
Sidosasu: nid, 224 s.
Hinta: 26.00 €
Ilm: 09/2015
Kirjastoluokka: 17.3
Uutuus

www.basambooks.fi

Lisätietoja: Heikki Peltola, puh. 0400 602404 tai heikki.peltola@nostetuotanto.fi

Arvostelukappaleet: Jenni Vehkaluoto, puh. 050 3380 717 tai jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

 

Liitetiedostot

Basam Booksin Viisas elämä -sarja ohjaa lukijat lähemmäksi elämäniloa, sopusointua ja henkistä hyvinvointia. Viisas elämä sisältää laadukkaita ja inspiroivia teoksia länsimaisen psykologian uusimmista virtauksista elämäntaidon klassikkoteoksiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs