Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Suomen sotakorvaukset 1944-1952 (toim. Hannu Rautkallio) nyt kaupoissa

Paasilinna

Suomen sotakorvaukset 1944-1952 (toim. Hannu Rautkallio) nyt kaupoissa

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 14:55
Julkaisija: Paasilinna

Lehdistötiedote 24.11.2014

Suomen sotakorvaukset

Kun mahdottomasta tuli mahdollinen

Valtioneuvoston kanslia ja Helsingin yliopisto järjestivät Helsingissä 2012 Sotakorvausseminaarin. Myönteisissä palautteissa toivottiin että seminaarin puheenvuorot koottaisiin julkaisuksi.

Kansallisesta merkityksestään huolimatta sotakorvausten maksamisen aikaa ja niiden seurauksia on käsitelty melko vähän verrattuna sotien ja sodanjälkeisen muihin poliittisiin kuvauksiin.

Suomen sotakorvaukset – teoksessa arvioidaan sotakorvausten teollisia, kansantaloudellisia, poliittisia ja henkisiä vaikutuksia ja merkityksiä tämän päivän näkökulmasta.

Laivanrakennusteollisuus otettiin täysipainoisesti sotakorvausten piiriin.  Neuvostoliitto oli saanut suomalaisia kauppalaivoja sotasaaliina, mutta Suomi myös rakensi laivoja Neuvostoliitolle. Kaikkiaan Suomesta toimitettiin Neuvostoliittoon 535 erilaista alusta.

Sopimukseen kuuluneista Sumessa rakennetuista laivoista mm. Arkhangelsk –niminen tuli kuuluisaksi Kuuban kriisin aikoihin. Laiva oli lastattu 98 ydinkärjellä, Kuubassa olleet ydinaseet matkattiin takaisin Neuvostoliittoon, kun kriisi oli päättynyt ja punainen suurvalta perääntyi.

Joulukuun 17. päivä 2014 tulee sotakorvaussopimuksen allekirjoituksesta kuluneeksi 70 vuotta. Kirja palauttaa mieliin Suomen taloudellisen jälleenrakennuksen ja kansallisen selviytymisen vaiheet ja niiden suuren merkityksen kansakunnan tulevaisuudelle.

Teoksen kustantaa Kustannusosakeyhtiö Paasilinna, ja teoksen julkaisijana on valtioneuvoston kanslia.

Kirjoittajina ovat johtavat kotimaiset ja ulkomaiset  tutkijat ja talouselämän asiantuntijat:

Tatjana Androsova, Björn Wahlroos, Hannu Heikkilä, Sakari Heikkinen, Niklas Jensen-Eriksen, Eino Ketola, Tauno Matomäki, Henrik Meinander, Karl-Erik Michelsen, Ilkka Nummela, Hannu Rautkallio, Pekka Sutela, Seppo Tiihonen, Vladislav Zubok

 

 

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt tiedottajalta:

tiedottaja Jorma Akkanen / jorma.akkanen@paasilinna.fi / 050 567 1888

 

Kustannusosakeyhtiö Paasilinna   •   Korkeavuorenkatu 35, 1. krs.  00130 Helsinki  •   puh. 040 418 5409   •  www.paasilinna.fi          

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs