Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Suomalaisen kestävyysjuoksun koko taival nyt ensi kertaa kirjana

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Suomalaisen kestävyysjuoksun koko taival nyt ensi kertaa kirjana

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2014 klo 14:52
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

 

Hannes Kolehmaisesta ja vuoden 1912 olympiakisoista alkanut kestävyysjuoksun kultaketju on suomalaisen urheiluhistorian suurin tarina. Juuri ilmestynyt, Erkki Vettenniemen kirjoittama Suomalaisen kestävyysjuoksun historia kokoaa ensimmäistä kertaa lajin satavuotisen taipaleen yksien kansien väliin.

Miten on mahdollista, että pieni Suomi hallitsi pitkien matkojen juoksua vuosikymmenestä toiseen? Menestyivätkö Kolehmainen ja Paavo Nurmi siksi, että he ottivat leikiksi tarkoitetun kisailun tosissaan ja rikkoivat siinä ohessa amatöörisääntöjä? Palasivatko suomalaiset 1970-luvulla huipulle dopingin ansiosta, kuten yleisesti arvellaan? Entä onko kestävyysjuoksulla tulevaisuutta kilpaurheiluna 2000-luvun Suomessa?

Erkki Vettenniemi haastaa kirjassaan sitkeät uskomukset kansanluonteen ja urheilusaavutusten välisestä yhteydestä. Hän tarkastelee tuoreella tavalla kansallisen identiteetin rakentumista urheilullisten urotekojen myötä.

Kirjoittajan esittely
FT Erkki Vettenniemi on historiantutkija, jonka aikaisempaa tuotantoa ovat mm. kotimaisen kestävyysjuoksun varhaishistoria Joutavan juoksun jäljillä (SKS 2005) ja suomalaisen olympiaurheilun syntyä kuvaava Pohjolan helleenit (SKS 2007).

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: tiedottaja Minttu Nikkilä, SKS, minttu.nikkila@finlit.fi, 040 736 1313

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on Suomen suurin humanistisen tieto- ja tiedekirjallisuuden kustantaja, joka julkaisee noin 70 uutuutta vuosittain. SKS:n ensimmäinen kirja ilmestyi 180 vuotta sitten. Syksyn 2014 kirjoihin voit tutustua tästä. Seuraa meitä Twitterissä, Facebookissa ja verkkosivuillamme.

Vuonna 1831 perustettu SKS on myös tutkimuslaitos, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs