Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Saamelaiskirjailija Kerttu Vuolabin romaani Bárbmoáirras - Valon airut julkaistaan suomeksi

Nordbooks

Saamelaiskirjailija Kerttu Vuolabin romaani Bárbmoáirras - Valon airut julkaistaan suomeksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 10:38
Julkaisija: Nordbooks

Kerttu Vuolabin romaani Bárbmoáirras - Valon airut julkaistaan suomeksi v. 2015. Kirjan kustantaa kemiläinen Atrain Kustannus ja sen kääntää Riitta Taipale. Kirja on alunperin julkaistu 2008 ja kirjoitettu pohjois-saameksi. Se on käännetty myös ruotsin kielelle ja oli Pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana.

Atrain Kustannus julkaisi keväällä 2014 Vuolabilta ensimmäisen suomennoksen, nuortenromaanin Sataprosenttinen. 

Kustantaja Matti Ylipiessa: "Olemme hyvin iloisia siitä, että saamme jatkaa Vuolabin teosten julkaisemista. Saamelainen kirjallisuus jää pienen levikkinsä vuoksi helposti marginaaliin, mikä ei kuitenkaan tarkoita, ettei sillä olisi tärkeää sanottavaa - eikä vastaavanlaista monitasoista romaania ole saamelaisista julkaistu."

Romaani kohdistaa sanomansa niille, jotka ovat kiinnostuneita saamelaisesta kulttuurista, saamelaisten suhteesta luontoon ja sen voimiin ja luonnon merkityksestä ihmiselle. Samalla lukijalle tarjoutuu mahdollisuus päästä sisälle saamelaiseen mytologiaan sekä tarinaperinteeseen ja sen sisältämään viisauteen.

--------

Bárbmoáirras on monikerroksinen, kolmessa aikatasossa kulkeva tarinaromaani Saamenmaasta, sen luonnosta, perinteestä ja ihmisistä. Ilmanhaltija, vedenhaltija, maa, aurinko ja tulenhaltija hoivaavat luonnossa erityisiä lemmikkejään. Tunturit, tuuli, virrat, eläimet ja luonnonilmiöt saavat inhimillisen hahmon, tuuli ja tunturinlaki viettävät häitä – luonnon tapahtumat ja maaperän muodostumat syntyvät luonnonvoimien aiheuttamien mullistusten seurauksena.

Luonnon tapahtumien kuvauksen rinnalla kulkee tarina sisaruksista, jotka käyvät läpi jännittäviä ja pelottavia seikkailuja. Elämän vaikeudet kohdataan sadun ja tarinan avulla, ja niiden kautta autetaan lasta käsittelemään vaikeita asioita.

Kolmannen kerroksen muodostavat kirjailijan sukunsa vanhoilta kuulemat tarinat. Tarinat tempaavat mukaansa ja pelottavatkin, mutta jokainen niistä pitää sisällään esivanhempien opetuksen.

 

Atrain Kustannus on kemiläisen Nordbooksin sisarkustantamo.

Kustantaja Matti Ylipiessa 045 134 6090

www.atrainkustannus.fi  www.nordbooks.net

atrain@atrainkustannus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs