Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Ruffato ja Csernok Maailman kirjat -vieraana – brasilialaista kaunoa ja Unkarin historiaa

Into Kustannus

Ruffato ja Csernok Maailman kirjat -vieraana – brasilialaista kaunoa ja Unkarin historiaa

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 11:41
Julkaisija: Into Kustannus

Kiistelty ja kiitetty brasilialainen kirjailija Luiz Ruffato saapuu Maailman kirjojen päävieraaksi Maailma kylässä -festivaalilla 22.–26.5.

Ruffaton palkittu romaani RUTOSTI HEVOSIA julkaistaan 22.5. kello 14–15 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki). Kello 15.30 Gaudeamus Kirja & Kahvissa julkaistaan Attila Csernokin uutuuskirja KATKENNUT SILTA - UNKARIN UNOHDETTU HISTORIA. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Ruffato puhuu kirjastaan Maailma kylässä -festivaalilla Maailman kirjat -teltassa lauantaina 24.5. klo 15:00 (Amazon-lava) ja sunnuntaina Rautatientorin Mekong-lavalla klo 16:00. Sunnuntaina klo 14:20 Amazon-lavalla Ruffaton aiheena on "jalkapallo ja brasilialainen yhteiskunta". Attila Csernok puolestaan esittelee kirjaansa KATKENNUT SILTA Amazon-lavalla sunnuntaina kello 17:20.

Frankfurtin kirjamessujen kohukirjailijan Luiz Ruffaton tunnetuin teos RUTOSTI HEVOSIA on henkeäsalpaava kertomus Brasilian vimmaisesta metropolista. Hypnotisoiva yhdenpäivänromaani vangitsee São Paulon loputtoman moniäänisyyden, köyhyyden ja rikkauden, lohduttomuuden ja toivon.

Ruffato oli vuoden 2013 Frankfurtin kirjamessujen avajaisten pääpuhuja teemamaa Brasilian edustajana. Ruffato nosti intohimoisessa puheessaan kotimaansa yhteiskunnalliset ristiriidat ja rasistisen historian, mikä herätti mediakohun Brasiliassa ja nosti Ruffaton Keski-Euroopassa yhdeksi tunnetuimmaksi brasialialaiseksi nykykirjailijaksi.

Luiz Ruffato on julkaissut lisäksi kaksi runoteosta ja kahdeksan romaania, novelleja, kertomuksia ja näytelmiä. Ruffato kirjoittaa säännöllisiä kolumneja El Paisiin ja jalkapallon MM-kisojen alla myös sveitsiläiseen Neue Zürcher Zeitungiin, jossa hän tuo esiin jalkapallon yhteiskunnallisen merkityksen brasialaisessa kulttuurissa. Hän kokosi syksyllä tusinan brasilialaisen kirjailijan kanssa esseekokoelman, joka julkaistiin myös saksaksi. Uusimmassa Spiegelissä julkaistiin Ruffaton laaja haastattelu aiheesta.

Luiz Ruffato: Rutosti hevosia
Suomentaja Jyrki Lappi-Seppälä
Into-kauno, ISBN 978-952-264-311-7, 160 sivua.

Attila Csernok: Katkennut silta – Unkarin unohdettu historia
Into-tieto ISBN 978-952-264-296-7, 430 sivua.

www.intokustannus.fi
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, 050 4362170

Rautatientorin 42-metrinen kirjateltta on avoinna yleisölle tiistaina Kevään Kirjakarnevaalissa ti–ke 20.–21.5. klo 10–19 ja Maailma kylässä -festivaalilla la 24.5. klo 11–20 ja su 25.5. klo 11–18. Paikalla kirjailijoita, kauppiaita ja kustantajia, ja kasoittain kirjoja. Vapaa pääsy. Katso Kirjakarnevaalin ohjelma kirjakarnevaali.fi ja Maailman kirjat non-stop-ohjelma: maailmankirjat.fi

”Rutosti hevosia on yksi kaikkein merkittävimmistä teoksista portugalinkielisessä nykykirjallisuudessa.”
Quadrante edições

”Vuosi 1956 oli illuusio. Kaunis illuusio, mutta illuusio yhtä kaikki.”
Katkennut silta

Into on ketterä ja ärhäkkä yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs