Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Paasilinnan lasten- ja nuortenkirjauutuudet nyt julkaistu - Parasta syyslomalukemista lapsille ja nuorille

Paasilinna

Paasilinnan lasten- ja nuortenkirjauutuudet nyt julkaistu - Parasta syyslomalukemista lapsille ja nuorille

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 13:00
Julkaisija: Paasilinna

Tiedote medialle 13.10.2014

Paasilinnan lasten- ja nuortenkirjauutuudet nyt julkaistu

Parasta syyslomalukemista lapsille ja nuorille

Hannu Mäkelä: Olipa kerran – ja monta kertaa

Innan paras ystävä on Malla, mutta Malla sairastuu. Ja sitten tulee päivä, jolloin Mallaa ei enää ole. Koulussa on tyhjä pulpetti ja tyhjä on myös Innan olo. Kunnes Mallan äiti tuo Innalle kirjat, jotka Malla on halunnut lahjoittaa. Mukaan Malla on kirjoittanut kirjeen, oman testamenttinsa:

”Tässä nämä ovat, tahdon että sinä otat nämä ja pidät näistä hyvää huolta. Nämä ovat kirjoja vain ja sitten eivät. Ne pyytävät sinua mukaansa, ja minä toivon että uskallat lähteä. Muista, jos joskus tuntuu liian oudolta tai jännittävältä, pane kirja vain kiinni ja avaa uudestaan seuraavana päivänä. Niin on heti helpompi olla.”

Kirjat ovat kirjoja, mutta kun Malla avaa yhden, hän joutuu mukaan seikkailuun, josta ei ole tulla loppua. Ja heti perään toiseen, ja sitten kolmanteen! Vaikka arkea sävyttävät koulunkäynti, ystävien seura ja kesäiset viikonloput maalla, eivät kirjat millään tahdo päästää Innaa otteestaan. Pian ne eivät edes odota Innaa, vaan avautuvat itse ja kaappaavat hänet mukaansa. Monien käänteiden jälkeen Inna kirjojen kautta lopulta tavoittaa myös Mallan. Ja Inna ymmärtää, että jokainen ihminen elää niin kauan kuin hänet muistaa.

Hannu Mäkelän herkän, viisaan ja hauskan lastenkirjan kuvituksen on tehnyt taiteilija Marika Maijala.

Hannu Mäkelä (s. 1943) on Topelius- ja Finlandia-palkittu kirjailija. Lastenkirjojahän  on luonut neljäkymmentä, kuten lukuisia Herra Huu -tarinoita, Pekka Peloton sekä Hevonen, joka hukkasi silmälasinsa. Kirjallisuuden valtiopalkinnon hän on saanut peräti viidesti. Mäkelän teoksia on käännetty 16 kielelle

*  *  *  *

Henry Aho, Harri Istvan Mäki (kuvat):

Salaperäisten minivampyyrien joulu

On joulukuun ensimmäinen päivä. Teuvan kirjaston kellarin hämärimmässä nurkassa alkaa kova kiire ja tohina. Kaikki täytyy saada valmiiksi, sillä onhan joulu juhlista jaloin.

Kirjaston kellarissa asustaa pieni, mutta tiivis minivampyyriyhteiskunta. Kolmenkymmenen vanhan verenimijän joukko elää omaa pikkuruista elämäänsä salaa ihmisten rinnalla. Ihmiset ovat niin kovin kiinnostuneita vain omista asioistaan, että he eivät huomaa tulitikkuaskin kokoisia olentoja, jotka elävät aivan heidän silmiensä alla.

“Minivampyyrit ovat ihmisten ilmoilla. Julkkarit olivat ja menivät :) Minivampyyreja voi nyt tiedustella kirjakaupoista”  iloitsee kirjailija Henry Aho.

Minivampyyrien seikkailut jatkuvat keväällä 2015. Silloin he törmäävät outoihin sihiseviin liskoihin ja joutuvat niin suureen vaaraan, että sitä ei uskalla kuvitellakaan.

Teuvalainen Henry Aho (1979) aloitti kirjoittamisen vuonna 2007. Vuonna 2008 ilmestyi esikoisteos humoristinen novellikokoelma Rundilla. 2009 ilmestyi Koivistonkylän karhubongarit.  Syksyllä 2010 hän aloitti kirjoittamisen opiskelut Etelä-Pohjanmaan Opistolla Ilmajoella. Alkuvuodesta 2011 ilmestyi nuorille suunnattu pienoisromaani Vanhan aseman salaisuus. Loppuvuodesta 2011 hän voitti Elisan ja CrimeTime- kustantamon dekkarikilpailun. Huhtikuussa 2013 ilmestyi Usva-verkkolehden toimittama novellikokoelma Kun kansilaudoille liukui lohikäärme, joka ilmestyi myös äänikirjana.

Harri István Mäki (1968) on kirjoittanut kirjoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Viime aikoina Harri István Mäki on innostunut myös kuvittamaan lastenkirjoja. Harri asuu laumansa kanssa Ylöjärvellä yli 100 vuotta vanhassa tarinatalossa.

                                                                                                                                               Haastattelu- ja lehdistökappalepyynnöt:

tiedottaja Jorma Akkanen / jorma.akkanen@paasilinna.fi / 050 567 1888

 

Kustannusosakeyhtiö Paasilinna   •   Korkeavuorenkatu 35, 1. krs.  00130 Helsinki  •   puh. 040 418 5409   •  www.paasilinna.fi          

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs