Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » ”Mont Analogue” on ranskalaisen kirjallisuuden unohdettu ja omalaatuinen matkakertomus

Basam Books

”Mont Analogue” on ranskalaisen kirjallisuuden unohdettu ja omalaatuinen matkakertomus

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 12:25
Julkaisija: Basam Books

Ranskalainen kirjailija ja itseoppinut indologi René Daumal (1908-1944) antoi keskeneräiseksi jääneelle romaanilleen Mont Analogue (1952) alaotsikoksi ”vertauskuvallisesti todenperäinen ja epäeuklidinen vuoristoseikkailukertomus”. Kirja on omaleimainen ja viihdyttävä yhdistelmä filosofiaa, kehitysromaania ja matkakertomusta. Se kokoaa yhteen luomisvoimansa huipulla, toisen maailmansodan aikana tuberkuloosiin menehtyneen ajattelijan henkisen etsinnän tulokset ja taiteellisen mielikuvituksen keksinnöt.

Mont Analogue kertoo monikansallisesta retkikunnasta, joka lähtee ranskalaisen vuorikiipeilyopettajan, eräänlaisen 1900-luvun renessanssineron, johdolla etsimään tuntematonta vuorta, Mont Analoguea. Koska vuori on sekä vertauskuvallinen että maantieteellinen, kuten kaikki maailman tunnetut pyhät vuoret olivat kunnes niiden huipulle päästiin, kaikki matkalle kutsutut eivät sille uskalla lähteä. Vain ne, joilla on oikea, pyyteetön asenne elämän arvoitusta kohtaan, ryhtyvät sanoista tekoihin.

René Daumal kirjoitti runsaasti avantgardistista runoutta ja surrealistisia tekstejä, joista osa julkaistiin mm. Le Grand Jeu -kirjallisuuslehdessä. Daumalia ei ole aiemmin suomennettu.

 

 

René Daumal

Mont Analogue – vertauskuvallisesti todenperäinen ja epäeuklidinen vuoristoseikkailukertomus

Alkuteos: Le Mont Analogue, Roman d’aventures alpines, non euclidiennes et symboliquement authentiques

 

Suomentaja: Aki Räsänen

ISBN: 978-952-260-211-4

Sidottu, 168 s.

27.00 €

 

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: Sanni Juvonen, sanni.juvonen@basambooks.fi

Liitetiedostot

21-vuotias Basam Books on unohdettuihin klassikoihin, vähän käännettyihin kielialueisiin ja hyvinvointiin keskittyvä kustantamo. Basam Booksin valikoima on laaja: kustannamme kirjoja maailmankirjallisuuden huipuista uuteen fantasiaan, joogasta mindfulnessiin, lastenkirjoista matkakirjallisuuteen ja filosofiasta runouteen. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs