Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Mistä jännittämisessä ja sosiaalisissa peloissa on kysymys?

Lasten Keskus

Mistä jännittämisessä ja sosiaalisissa peloissa on kysymys?

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 10:54
Julkaisija: Lasten Keskus

LEHDISTÖTIEDOTE 27.1. 2014                            

Suomessa on pitkään panostettu kansantautina pidetyn depression tunnistamiseen, mutta samalla on unohdettu suomalaisten kaikkein yleisin ongelma, sosiaaliset pelot.

Juhani Mattila on vuosia tutkinut jännittämistä ja esiintymispelkoja. Uusimmassa kirjassaan Herkkyys ja sosiaaliset pelot hän selostaa kansantajuisesti, mitä kaikkea näiden ongelmien taustalta voi löytyä. Teos nostaa esiin aistien ja tunteiden herkkyyden osana älykkyyttä. Se on tärkeä voimavara yksilölle ja yhteisölle, ja ilmenee myös luovuutena. Aidon herkkyyden säilyttäminen ei tosin ole helppoa nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa. Haittaavaksi herkkyys muuttuu aiheuttaessaan fyysisiä jännitysoireita kuten punastumista ja käsien vapinaa.

Kirja on tarkoitettu avuksi niille, jotka haluavat ymmärtää syvemmin itseään ja jo lapsesta alkaen kokemaansa herkkyyttään ja jännittämistä. ”Ongelma on todellinen ja tavallinen, koska lähes kaikessa työssä vaaditaan yhä rohkeampaa ja sujuvampaa esiintymistaitoa.” Teos on tarkoitettu myös niille työelämän paineessa eläville, joiden on pakko jaksaa huolimatta väsyttävistä pelko- ja jännitysoireistaan.

Sosiaaliset pelot ja nuorten syrjäytyminen

Sosiaaliset jännitykset ja pelot ovat luultua merkittävämpi syy nuorten opintojen viivästymiseen ja sosiaaliseen syrjäytymiseen. ”Henkilökohtaisten menetysten lisäksi asialla on yhä suurempi kansantaloudellinen merkitys”, Mattila toteaa. Apua olisi tarjottava nykyistä aiemmin, paljon ennen kuin ongelmat ovat muuttuneet työkykyä alentavaksi paniikkihäiriöksi tai masennukseksi.

Huom! Juhani Mattila ja Raisa Rauhamaa keskustelevat kirjan aiheesta ti 4.2. klo 18 Arkadia-kirjakaupassa (Arkadia International Bookshop, Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki).

Juhani Mattila on psykiatri ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut muun muassa ujoudesta, masennuksesta ja työuupumuksesta.

Juhani Mattila: Herkkyys ja sosiaaliset pelot. Kirjapaja 2014. 14.8/59.561. ISBN 978-952-288-031-4

Kirjan kansikuva täältä: http://www.lastenkeskus.fi/kuvapankki/herkkyys_ja_sos_pelot.jpg

Lisätietoja: Juhani Mattila, juhani.mattila@welho.com, 041 595 0545. Tai Kirjapaja: viestintä / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi , puh. 040 553 4757. 

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs