Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Miksi ihminen on niin hullu? Uutuuskirja pohtii pieleen mennyttä maailmaa

Helsingin Sanomat

Miksi ihminen on niin hullu? Uutuuskirja pohtii pieleen mennyttä maailmaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2013 klo 11:12
Julkaisija: Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomien pitkäaikaisen ulkomaantoimittajan Heikki Aittokosken reportaasi Narrien laiva on tutkimusmatka maailman vakavimpien kysymysten äärelle.

Mistä köyhyys, kärsimys ja väkivalta johtuvat? Narrien laivassa Aittokoski etsii vastauksia neljältä mantereelta. Kirjassa liikutaan muun muassa sodan runtelemassa Somaliassa, Lontoon ökyrikkaissa taidepiireissä, Nicaraguan rutiköyhällä maaseudulla, Bangladeshin naisompelijoiden arjessa ja Kabulin katulasten parissa. Kokeneen toimittajan havainnoissa satumainen yltäkylläisyys ja lohduton kurjuus vuorottelevat. Samalla kerronta sitoo yhteen menneisyyden ja nykyajan, yksityisen ja yleisen.

Heikki Aittokosken syyttävä sormi kohdistuu aikamme ahnehtijoihin, ei vähiten kehitysmaiden eliitteihin. Samaan aikaan hän penää menestyjämailta ja -yrityksiltä todellista globaalia vastuunkantoa. Suurten teemojen katveessa osansa saa myös pieni Suomi: epätodennäköinen onnistuja, jonka toiminnasta Aittokoski kuitenkin löytää paljon arvosteltavaa.

Narrien laiva lainaa nimensä ja henkensä saksalaisen Sebastian Brantin vuonna 1494 julkaisemalta teokselta Das Narren Schyff. Siinäkin ruoditaan pieleen mennyttä maailmaa.

“Brant on oikean asian päällä. Hän ihmettelee, miksi ihminen käyttäytyy niin kuin käyttäytyy, miksi ihminen on niin hullu”, Aittokoski kirjoittaa tuoreen kirjansa johdantoluvussa. “Haluan luodata vallanhimoa, ahneutta, kärsimystä, sotaa, tekopyhyyttä ja voimattomuutta, mutta en tee sitä katkerana. Teen sen ulkomaantoimittajan logiikalla: jotta tietäisi, mitä pitää yrittää parantaa, on tiedettävä, mikä on pielessä.”

Heikki Aittokoski on Helsingin Sanomien pitkän linjan ulkomaantoimittaja. Hän on työskennellyt 1990-luvulta lähtien reportterina, kirjeenvaihtajana ja viimeksi ulkomaantoimituksen esimiehenä. Aittokoski on kirjoittanut myös suosittua blogia osoitteessa www.narrienlaiva.com.

Helsingin Sanomien julkaisema Narrien laiva -kirja on myynnissä Sanomatalon Kulmassa (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupassa HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa viikosta 37 alkaen (ovh. 32,90 euroa).

 

Lisätietoja: Lauri Malkavaara, Helsingin Sanomat, lauri.malkavaara@hs.fi tai p. 040 510 6203.

Heikki Aittokoski, Helsingin Sanomat, heikki.aittokoski@hs.fi tai p. 040 500 2872.

 

Arvostelukappaleet: Iiris Koivulehto, iiris.koivulehto@drum.fi tai p. 045 130 5988. 
Liitteenä kirjan kansikuva.

 

Heikki Aittokoski: Narrien laiva. Matka pieleen menneessä maailmassa.

ISBN 978-952-5557-57-2

291 sivua, ovh. 32,90 euroa

Kovakantinen

Kustantaja: HS Kirjat

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs