Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kustannustoiminta » Makumuistoja meriltä: John Nurmisen Säätiön uutuuskirja kertoo yhdeksän merellistä ruokatarinaa

John Nurmisen Säätiö

Makumuistoja meriltä: John Nurmisen Säätiön uutuuskirja kertoo yhdeksän merellistä ruokatarinaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.10.2016 klo 16:00
Julkaisija: John Nurmisen Säätiö

Laivojen kapyyseissa on sattunut ja tapahtunut kautta aikojen. John Nurmisen Säätiön kustantama Kampelaa ja kadonneita luumuja -teos kertoo yhdeksän eri aikakausille sijoittuvaa ruoka-aiheista meritarinaa.

Juha Ruusuvuoren kirjoittama teos sivuaa tarinoissaan maailmanhistoriaa, eri aikakausien politiikkaa, taloutta sekä tietenkin myös vähän rakkautta. Kirjassa seikkailee värikäs kavalkadi erilaisia hahmoja – mukaan mahtuu muun muassa 1300-luvun merirosvoja, tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöld, natsismia ihannoiva professori ja tsaari Aleksanteri III. Hahmojen käymät keskustelut on sijoitettu historiallisiin aluksiin perustuville laivoille.

Kampelaa ja kadonneita luumuja onkin siitä erikoinen teos, että se sekoittaa faktaa ja fiktiota – historiaa ja kaunokirjallisuutta. Vaikka tapahtumat ovat kuvitteellisia ja teksti perustuu kaunokirjalliseen tarinankerrontaan, merkittävä osa tarinoissa esiintyvistä henkilöhahmoista ja lavoista perustuu todellisiin historiallisiin faktoihin.

”Se, millä tavalla fiktiivinen tarina on yhdistetty niin sanottuun reaalitodellisuuteen ja historiaan, oli tässä kirjassa mielenkiintoinen haaste. On jännittävää nähdä, miten tarinankerronta otetaan vastaan. Kustantaja toimi hienosti, kun lähti tekemään rohkeasti tällaista aika erikoista yhdistelmää. Ei haluttu tehdä perinteistä tietokirjaa, vaan tuoda peliin jotakin uutta”, kirjailija Juha Ruusuvuori kuvailee.

Laiva-intoilijoiden iloksi tarinoita on rikastettu lisäämällä niiden yhteyteen faktaosuudet ja kuvitukset kirjassa esiintyvistä aluksista. Lukijat, jotka tuntevat merihistoriaa, pystyvät nappaamaan fiktiivisen tarinan seasta sellaisia henkilöitä ja laivoja, jotka ovat todellisuudessa olleet olemassa. Tämä luo lisää mielenkiintoa lukemiseen.

Mukana merellisten perinneherkkujen reseptit

Historiaan pohjautuvien henkilöhahmojen, hauskojen tarinoiden ja mielenkiintoisten laivafaktojen lisäksi kirja sisältää tarinoista tuttuja reseptejä. Mukaan mahtuu muun muassa merellisen perinneherkun, lapskoussin, resepti. Kampelaa ja kadonneita luumuja ei kuitenkaan ole varsinainen reseptikirja, vaan ruokaohjeet toimivat eräänlaisena tarinoiden mausteena.

”Kirja on tehty sellaisille ihmisille, jotka harrastavat merihistoriaa tai rakastavat muuten vain merta ja hyvää ruokaa,” Ruusuvuori kertoo.

 

Lisätiedot:

Asiamies Annamari Arrakoski-Engardt
+358 (0)400 477 878 / annamari.arrakoski-engardt(at)jnfoundation.fi

Viestintäjohtaja Tuula Putkinen
+358 (0)400 907 809 / tuula.putkinen(at)jnfoundation.fi

Tiedottaja Oona Lavonsalo
+358 (0)50 434 4879 / oona.lavonsalo(at)jnfoundation.fi

Kirja on saatavilla kirjakaupoissa sekä tilattavissa John Nurmisen Säätiön verkkokaupasta: http://jnsshop.fi/tuote/a/9789529745487

Liitetiedostot

Vuonna 1992 perustettu John Nurmisen Säätiö tekee vaikuttavaa ja tuloksellista työtä Itämeren ja merellisen kulttuuriperinnön hyväksi.www.johnnurmisensaatio.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs